Один лиш раз в житті збрехав, Не спав ночами довго Тепер вже правда на вустах, Завжди звучить у нього.
А інший може, все життя, Нести неправд у душі І спину гне завжди свою, Коли вождям співа пісні.
І от тоді, правдивець той, Достатку мать не буде, Проте, у нього світлий дух Лукавить він не буде.
А той, нажив собі горба, І вкрила темна сила, Та совість в нього вся мутна Неначе чорні крила.
У житті від нас залежить, Чи маємо ми волю, Здоров'я, можем загубить, А разом з тим і долю.
|