Живемо у потойбічні – Звідси всі і протиріччя. В нетрях хижого буття Загубився сенс життя. Тут не рух, а штовхонина – Криза плине, мов лавина. І тепла, і світла брак - Опинилися в пітьмах, Нащо дурно працювати, Як нема за працю плати? Навкруги одні старці – Позастиглі, мов мерці. От, панове, і реформа! Все життя, мов хмара чорна. Владі волю і права, Нам – лише гучні слова. Президент і депутати ПоскублИсь заради влади. Та нащо ж ворогувать, Краще б всіх прогодувать? Все спустошене навкрУги -, Ходять злодії, хапуги – Розкрадають все майно, А ми сіли аж на дно. Політична гра без змісту – Всі у справі цій артисти. Наш парламент – балаган – Хто нахабний, той і пан. Як же вийти з потойбіччя, Правді глянути в обличчя, На реальний стати шлях, Та й відкинуть ринку жах, Відновить в житті порядок, Щоб усім жилося радо? Тільки шлях цей не для вас – Ви ж тепер заможній клас. Але все ж спиніть вже шок, Та й зробіть людЯний крок! Всі закони поновіть, Щоб усі могли робить. Ринок? – Хай, та не такий – Для одних тіньовиків. Хай народу стане вільно – Скільки ж можна буть у злиднях. Хай податки всіх не гнуть – З них боргів не повернуть. Головне, щоб був порядок, А інакше нащо Рада? Людям людське поверніть – В потойбіччі нам не жить!
2-ий вариант
Живемо у потойбічні Звідси всі і протиріччя. Світ без світла і тепла – Для людей пустеля зла. Тут лафа хамелеонам, Павукам та скорпіонам, Вурдалакам, відьмакам І безжальним хижакам. Тут не рух, а штовханина, Всі шляхи до трясовИни. Люди, мов живі мерці, У крутім обваллі цін. Неприроднії умови – Зруйнували всі основи. Де ж святе щось на землі? - Загубилося в імлі. Ось, панове, всі й реформи В руйнівній огидній формі! Що було, не повернуть, Що робити, не збагнуть. Всі голодні, всі холодні Що робити їм сьогодні? До якого ринку йти? – Легше ноги простягти. Президент і депутати В сварках тягнуться до влади. Тільки, перш, ніж панувать, Щось в кишенях треба мать. Дивна річ – в боргах держава, А панків уже чимало. Звідки ж взявсь той капитал, Хто і як його придбав? Звідки ж вили і котеджі, Аже люди в них тутешні? Пораскравши все майно, Занурилися на дно. Досяглися вже й розрухи, Ось і все – немає руху. А парламент все гуде, Далі гомону не йде. Як в життя нам повернутись, Потойбічного позбутись?
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")