Враження
Учора пройшов разом
з усіма від Майдану до Ангела скорботи.
Хода почалась на початку 16-ї. Людей було дуже багато. Відчувалась атмосфера
єдності, туги та скорботи. (Хоча це слова синоніми). Акція завершилась о 16:15,
але люди ще довго не розходились. Територія навколо Ангела, підніжжя, гранітне
оздоблення були заповнені
тисячами вогників.
Я пішов до цього
місця ще й на початку 22-ї. Безліч вогників іще горіли - невидимий ефір
розплавленого воску, парафіну у лампадках ще довго живив полум'я. Здавлось,
повітря наповнилось душами убієних страшною голодною смертю, які безмовно кружляли
навколо перехожих, ласкаво торкались їх облич та одягу, неначе дякуючи живим,
що пам'ятають, не забули... І сльози невпинно текли з очей присутніх...
Природа, всесвіт
наповнились якоюсь невидимою благодаттю, щирою добротою і ще чимось невловимим.
Здавалось сам Творець зійшов на землю з безкінечного Космосу, щоб благословити людей
на щось величне, спонукати людство відмолити гріх безпам'ятства та безцінного боргу
перед ними. Вони не дожили, не докохали, не народили!
Василь. 23.11.2013р.
|