Так вже склалось в Україні - чи зле те, чи гарно,
Що на владу обирають президентів парно.
Пара перша – Леоніди, Вікторів ще пара…
Хто відкриє третю пару, геній чи нездара?
Чи мужчина буде гарний, а чи жінка-квітка?...
Про першого президента ходить нині плітка:
Взявши двоє коліщаток і додавши ручку,
Створим символ президента - відому «кравчучку»
Він флоти десь дів, ракети і атомну зброю
Та пустив людей по світу з тачкою й сумою.
* Другий сидів два терміни на троні в світлиці
(І четвертий - два терміни, тільки у в’язниці)
Так приріс до того трону, не міг з нього встати,
Що хотів собі ще термін один дописати.
Та не виткалося в нього, бо народна сила
Забаганки незаконні нараз зупинила.
*
Про третього президента нічого й казати
Бо каденцію свою він на гризню потратив.
Із прем’єркою змагався - хто з них двох є кращий,
За що ім’я йому буде - Віктор Непутящий
*
Про четвертого всі знають - відсидів два строки.
Розумом він недолугий, хоч на зріст - високий.
Уркою був з юних літ він і ним залишився,
Хоч з попами цілувався і Богу молився.
Накупляв собі дипломів, мов грамотний дуже,
Турбувався про «сім’ю» лиш. До людей байдужий.
Заповідників нахапав, різних резиденцій -
Думав буде царювати декілька каденцій.
Та не витерпіли люди здирництва й наруги
І повстали, усі разом, супроти злодюги.
Дуже важко нам дістались і гідність, і воля -
Більше сотні загинуло, не вернулись з поля,
Що Майданом нині зветься і є символ слави.
Четвертого президента названо - Кривавим.
*
Принесуть що Україні вибори прийдешні?
Хто подбає про державу і народ сердешний?
Чи ж подбає? Як те можна наперед пізнати?
Тож пильнуймо! Що виберем те й будемо мати!
29.03.2014р. Пилип Тихий
Гарні ваші глузування Нічого й казати... Зробіть краще віршування Кого ж вибирати?... 23 - кандидатури Старого покрою, Можна ставити скульптури З пером чи з косою. Всі одного батька діти, Люблять славу й гроші... Як нам бідним зрозуміти Хто для нас - хороший???... За дотепну критику.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")