Оголошення в газеті: "В громадському туалеті У містечку Безголовість Продається чиста совість". Ахи- охи, трублять в сурми Розтелеп місцевих юрми. "Як так можна, майте сором!" – Осуд ллється дружним хором. Через день, як скалка в оці, Шум і крик на кожнім кроці, А обурень – дикі шквали: Совість вигідно продали! Наче пил, улігся галас, Чорна буря розсмокталась. Тиша. Люд мовчить затято Кожен хоче куш урвати. День новий зайнявся в місті, Всі читають свіжі вісті. Невеселі вельми, прецінь Совість продають за безцінь. Не одну, а тисяч сотні… Ну, невже усі голодні, Без одежі і без хати? Нащо ж совість продавати?.. Популярне, наче мантра, Насьогодні і назавтра, Оголошення на урнах: "Совість віддаю задурно".
|