Республік менует. Гопак народовладдя. Обскубані вожді, розлючена юрба. Настирливість гієн – для успіху знаряддя. Від покидьків чекати гідності хіба? Сверблячка правникам у задньому проході: Вони крапають конституцій глум. Народ приймає всі (та як завжди в природі. І літо і весна, і жовтня тихий сум). О простір древніх веж, відновлених, як шинки, Де п’є трунок пінява вбогих міст, По спалаху надій справляючи поминки, Вітаючи ковтком смердючий падолист. І черева масні, і виразки горлянок, І вундеркіндів вишуканий смак, – Все глипає лайном, все кидається в танок Звичайних глитаїв, ошатних вовкулак.
|