О
четвертій сторóжі вночі Він
до них підійшов по морю: «Маловірні,
кажу, мовчіть, – Чи
серця ваші страх впокорив?» Ні
пташина спросоння, ні віть Не
шелесне в облозі ночі. «Слабкодухі,
прошу, не спіть: Недалекий-бо
час пророчий». Позрікались
Його мимохіть, І
провина, мов зашморг, душить. «Поміж
люди скоріше йдіть– Випасать
їхні грішні душі!»
____________ Сторóжа– почергове несення міської варти.
«Слабкодухі, прошу, не спіть: Недалекий-бо час пророчий». -- так... недалекий вже час "ПЕРЕХОДУ", відчутно наближається... поети - "чують", чому і доказ сильний і досконалий вірш Ваш, пане Олеже...
Дуже гарний філософський вірш, п.Олеже. Але "чорне" ніколи не згине. Є закон суспільства, навіть піраміди. Де основою піраміди - є люди , які служать вержівці . Верхівки , саме найменше: поети, мудреці , лікарі , які від Бога. та ін. І тільки деякі люди мають сили перейти із одного прошарку в інший. А ті , що залишаються- це не вийде. Не дано їм , радіють, що раби.
Яка я рада , що мініс 1.....Значить я не співаю в одну дудку....
Ірино, якщо комусь і не сподобався Ваш коментар, це не означає, що Ви не праві. Я ціную думку кожного, хоча не завжди з нею погоджуюся. А Вам завжди радий на моїй сторінці. Заходьте. Вірмо у краще - і воно обов"язково настане!
Якщо скніти одвічно в багні І плекати натуру рабську - Не отримаєм Божої ласки, Все життя проведем на дні. Нам сьогодні потрібно йти До тих душ, що загрузли в морок. Переродження час вже скоро, Можеш стати апостолом й Ти!
«Поміж люди скоріше йдіть – Випасать їхні грішні душі!»-мудрі слова. І сильна думка у вірші.Хтось сіє брехню поміж людей,а хтось-зерно істини.Та зряче серце розпізнає,де отой правдивий шлях,що веде до Бога.
"Він підійшов по морю"- талановито сказано, бо одразу провідчулася уся Його Боголюдська природа1 І маловірність, як контраст і протилежність...ох би нам отого зарня гірчичного" - Дай Боже! Сильно, Олеже!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")