Ішов із неба....білоснижний без гріхів, спускався вниз щоби забрати душу, яку Господь собі забрати захотів.. ішов і роздивлявся світ цей вперше, через моря і понад гори і долини... як можна жити тут щоби померти, не зрозуміти ангелові грішної людини. Прекрасний світ,прекрасні люди зустрічалися йому, він бачив їх уперше,уперше він почав переживати він ангел хоронитель і у рай забрати захотів ту душу шо оберігав від немовляти. Саме ішов через прекрасний сад, Така краса,але вся вимре безотлінно... Побачив темну тінь і враз закляк, Впізнавши ангела безодні що стояв біля каміння... Єхидні очі,усмішка широка, Дивилися по звірському і привідкрився рот, Спідлоба зиркнув він і уповільнилися кроки, Того хто йшов по людську душу із висот. Підскочив враз нечистий,пирснувши слюною, І громом прокотилось по саду, -Чого ідеш ти по цю душу..він піде зі мною... його з собою в пекло я веду. він грішний і горіти вічно буде, і мучитися плакати навііки, його вже скоро на землі усі забудуть, і скоро пересохнуть сльозів ріки. Та усміхнувся ангел з неба, провівши по спині нечистого рукою, ти помиляєшся,і не в душі твоя потреба, душа ця праведна і відлетить зі мною. На цьому світі ти не має влади,сили, не можеш керувати ти людьми, за цю людину рідні в бога попросили, молилися багато й плакали вони. Ні,відступися, не сьогодні, не пропущу тебе я ні на крок, повернешся негайно сам в безодню, не піде праведний з тобою в морок. - За шо ти любиш їх,за що їх любить він?- кричав диявол вказуючи пальцем вгору, -вони віддали вже мені уклін,вони мої їх заберу я в морок. -за те їх люблю,що вони істоти добрі, такими їх сотворив Отець, і попри все він любить їх, і не настане ще кінець, ні не настане чоловічий рід не згине, вони грішать,тут я погоджуся з тобою, та інколи і в їх серця немов в серце дитини, постукає покаяння і сором. Заплачуть тоді люди,схаменуться, Заплачуть небеса,та тут же усміхнуться, У цей прекрасний день,простелиться у небеса дорога, І підуть по ній люди,для возєднання із Богом.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2194 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")