Прокльонами, минулого не вернеш,
У забутті і Зевс, Юпітер, й наш Перун ,
Відкрились очі і не перевершиш!
Єдиний Бог, Христос! Він всесвіту двигун!
Не жид він, але Бог у людськім тілі,
Зійшов на землю ,щоби грішників спасти,
Ті ж грішники , запеклі і незрілі,
Його розп`яли, спалили всі мости!
Та світ прийняв! Пізнав Христа Месію,
Любов спасала! Хай буде з нами вічний Бог!
Радійте всі, в чиїх серцях надія,
До нас прийшов! Один! Позбавити тривог!
Три Іпостасі, велич Отця Бога ,
З`єднались у Одному- Син і Святий Дух
До нього молимось , від Нього допомога
Бо він ЛЮБОВ, який пустив усе у рух!
Іпостась (дав.-гр. ὑπόστᾰσις, основа, сутність) — термін античної філософії, вперше вжитий Посідонієм (I ст. до н.е.) в значенні одиничного реального буття. У християнстві починаючи з патристики термін "іпостась" служить для позначення кожної з осіб триєдиного Бога (відповідно до християнського догмату, Трійцяскладається з трьох Іпостась).
|