Сніги, хуртовини і люті хрещенські морози
У білий полон захопили мою Україну
І грип скрізь лютує, і косять суспільство неврози.
О, милий мій Боже, рятуй нас в лиху цю годину.
На сході - війна і на півдні такОж неспокійно.
А захід уже у Європі себе уявляє.
Прогноз на врожай восени на полях ненадійний.
Підмоги від "друзів" країні, як завжди, немає.
Чого нам чекати від року прийдешнього, Боже?
Військових баталій, чи миру, жаданого людом?
Невже, Милосердний, країні моїй не поможеш?
Лютує зима. Заметілі, морози усюди.
Цікаві післяноворічні роздуми . Трохи навіює сумом , але зате вказує на гірку реальність нашого часу . Все лише в наших руках , а сусіди - хочуть щось собі відкусити ...
Яких ви чекаєте друзів, колего?... Не тих, що на сході війну запалили, І совість свою, заховавши далеко, Ефірних злодюг на наш Край напустили?... Не тих, що ми здавна вважали братами, Ділили із ними і радість, і горе, А вийшло, що яшкались з єретиками, Що мріють напитися нашої крові… Чого нам чекати?... Зими і морозу, З вітрами і снігом у такт заметілі, І миру, щоб вийшла Країна з наркозу, І діти козацькі залишились цілі. Чекати у серці, чекати душею У щирій молитві, що йде до небес, Щоб над усією неслося землею, Що дух український до волі воскрес.
Так цьогорічна зима сувора і в погодному і в геополітичному плані.... Війна...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")