У світлі свічі обсипалися руни
і тіло вогню за сльозами сплива,
злітають під куполи неба безшумно
молитви мої… думи, відчай, слова…
Очищення їх від брудного намулу
плекало чекання розкритих небес,
і пальмове гілля, і одіж, і мула,
Й Месію, і риб з ійорданових плес…
А світ не пускав, обійнявши безвихідь, в зневірі штовхаючи на гільйотину…
Згоріла свіча і молитви затихли…
Де ж пристань душі? Розкажи мені, Сину!
Направ же, мій Отче, компАс та вітрила,
окресли пунктири майбутніх доріг,
наповни польотом у ангелів крила,
що чистий приносять до пристані сніг.
У світлі свічок обсипаються руни, Горять у вогні її відблиски бід, У гуркоті грому злітає відлунням З небесної сфери на все нам одвіт. Шепочуть на вушко нам янголи тихо, Теплом зігрівають тебе і мене, Отець своїм дітям показує вихід, Скеровує душі у сяйво ясне...
Дякую, Наталіє, за чудовий коментар. А ще за Ваш вірш, той в якому, я плутався і миготів зі своїми пропозиціями. А потім - бачте що вийшло, аж самому сподобалось.
А тут вже важко розрізнити - хто кому муза (муз), а хто просто поет, тут у нас на Анумо такий вже поетичний клубок утворився, а ти, Васильку, хіба ще не у ньому?
"Направ же, мій Отче, компАс та вітрила, окресли пунктири майбутніх доріг, наповни польотом у ангелів крила, що чистий приносять до пристані сніг" Ігоре, дуже гарно і мистецько перегукнулися Ваші думки з Наталкою! Зачиталася!
Славний вірш... Вартісний... Був би ще кращий, якби не порушене римування в третій строфі... І чому комп`ас, а не к`омпас?.. Нові слова потрібно творити, а змінювати наголоси ми не повинні... Є багато прикладів, коли автор просто підганяє слова під ритм чи риму... Як це пояснити? Вважаю це браком техніки... І мені дивно це бачити у вашому вірші... Мабуть, це простий недогляд...
Дякую, земляче, за увагу та пропозиції. Удосконаленню не має меж, звичайно хочеться висловитись найкраще, та й змістовне навантаження, образи і т.д. Спочатку здається і гарно, а згодом, під іншим кутом подумав, інший настрій, і ляпи бачиш. А "компАс" - це так власне моряки його називають, нічого я не змінював...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")