Спогади
Падає листя в осіннім танку,
Сонце освітлює всю землю зранку,
День розцвіта, усе просинається,
Із новим днем життя починається.
Річка гірська ловить промінчики,
Крізь голубе дно видно камінчики,
Десь ще у заростях рибка сопе,
А жабка на березі серенаду веде.
Хтось може спить, та сонце вже встало,
І село в Карпатах теплом обійняло,
Засвітило на гори й поля,
Щоб зі сну пробудилась Нижнянська земля.
Як же я люблю своє рідне село,
Тут моє дитинство бурхливо пройшло,
Зараз я в місті, домівка далеко
Серце сумує, як за домом лелека.
Я в чужині, а додому так хочу,
Згадую гори я кожної ночі.
Вдень на роботі - так часу немає,
А вечір настане - так серце вмліває.
Хоче додому, хоче в село,
Де моє дитинство у ньому пройшло,
Де бабця сивенька на руках колисала
І для своєї онуки матусею стала!
Час пролетів, бабусі не стало,
Смерть невблаганна назавжди забрала,
Тепер я у місті продовжую жити,
І далі за бабусею й домом тужити.
Там було добре, там було чудово,
Якби я хотіла щоб все було знову.
І рідні гори, і рідне село, бабуся рідненька,
І я як колись, була ще маленька...
Тільки у пам'яті річки шумлять,
Липи пахучі на подвір'ї стоять...
Там десь під хатою бабця сидить...
Ох це життя - одна тільки мить!
Додав: mandarunka (14.05.2015)
| Автор: © Мандаринка
Розміщено на сторінці : Вірші про дитинство , Мандаринка
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2330 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА