Раз зозулька у селі почала кувати, Всім тваринам для життя роки дарувати. Для малого поросяти двадцять два „ку-ку”, Півнику - дванадцять років для ку-ку-рі-ку.
Вівцям справно відлічила двадцять один рік. Для лоша відрахувала гарний, довгий вік. Шістдесят... і ще рахує!.. все - шістдесят сім! Всі тваринки до зозульки: от би нам так всім!
Для корівки сорок років, вісім для кроля, Тридцять літ відрахувала для кача-маля. Котику п’ятнадцять років: ку-ку, ку-ку, ку.. І тринадцять накувала дядьку індику!
От така тривалість віку у тварин села. Всім лічбою догодила пташечка мала. А як скажеш – це все казка, стільки не живуть, Відповім: цілком я згідна – люди не дадуть!
|