Вушка ріжками стирчать, Довгі ніжки кудись мчать, Ці тварини - вищі всіх - В Африці всі знають їх!
*** Все, що скажеш, він повторить, Всі слова твої відтворить! Різнобарвна в нього спина, В тропіках його родина
*** Любить плавати, пірнати, По пісочку мандрувати. Спину захищає щит, Дуже давній вона вид!
*** Велетенське сіре тіло Всю травичку свіжу з’їло, Розлякає геть усіх Його грізний носик – ріг!
*** Не чотири ніжки – п’ять, Щоб по гілочках гулять! Ці тваринки - із приматів, На плечі були в піратів!
*** Довгий хобот - справжній ніс, Та і сам великий зріс! Має діток – слоненят, На спині возить малят...
*** Цар усіх тварин земних, В казках він суддя для них, Це великий кіт - хижак, Є такий знак-зодіак.
*** Що природа наготує Все повільно розкуштує, В горбики запас складає, Як плюватись добре знає!
*** Родичами в неї поні, Статні, гарні, добрі коні Чорно-біла одежина, В смужечку боки і спина.
*** Має велетенський ротик, Товстий, чималий животик У водичці він лежить, У ній навіть їсть і спить
Відповіді: жирафи, папуга, черепаха, носоріг, мавпочки, слон, лев, верблюд, зебра, бегемот.
|