Весна-чарівниця прийшла, З собою тепло принесла. Ростуть на деревах бруньки, Вже скоро розквітнуть гілки. Пробився на волю струмок, І тане неспинно льодок, Ведмедику хутро змочив. Прокинувся він, заревів. Так солодко взимку він спав, Та час прокидатись настав, Бо хата промокла наскрізь. На дерево бідний заліз. Сидить і реве на весь ліс: „І хто ж цю весну нам приніс?!” „Тихіше, Мишко, не чини Ти ґвалт, що промокли штани ”, - Так білочка каже йому: „Погано тобі одному, А інші радіють весні: Ось, пташки співаюсь пісні, І виліз з нори борсучок, Та й гріє свій сірий бочок, А там, на галявині, кріт Готує з кульбаб вінегріт. І ти не гарчи, посміхнись, Навколо лишень роздивись: Весна-чарівниця прийшла, З собою тепло принесла.
|