Із вишні гілочку зрізають -
Дівчата шлюб собі гадають. Все це зимової години, У перше свято... Катерини.
Як прийде зима й свята - Серед них і Калита. В християнстві день – подія! Адже свято це... Андрія.
Цей святий вночі прийде, Подарунки покладе. В грудні зустрічі чекай... Звуть святого... Миколай.
Кульки сяють на ялинці, Всім дарунки є в торбинці. Північ – і почне свій лік Нами жданий... Новий рік.
В небі зірочка зійшла - Звістка радісна прийшла! Християнське торжество Називаємо... Різдво.
Чотирнадцяте прийшло, В хату свято привело. Весело народ гуля В старий рік, на... Василя.
Циган, кізка, чорт, сівач, Дід, циганка і орач... Жарти, танці, забавлянки В ритуалах на... Маланки.
У цей день Ісус хрестився, Дух Святий з небес спустився... Звуть Просвітленням іще
Свято це... Водохреще.
|