Рясно в липні зацвітає, Дуже гарний запах має, Цвітом від хвороб лікує, Щедро медом нас частує.
***
Чорно-біла одежина,
Зверху - листяна хустина. Як весна – дарує сік, - П’ємо радо цілий рік.
***
В неї гарні, пишні віти, І колючок не злічити... Не байдужа до прикрас, На свята спішить до нас.
***
Товстий стовбур, пишні віти,
Наче свічки, білі квіти. А плоди, як їжачки, Носять з голок піджачки.
***
Зріст у неї, як в ліщини,
А плоди, немов в калини. Взимку пташечок годує, Ягідками їх частує.
***
Сніг її не налякає,
І на спеку не зважає. Зеленіє навіть взимку, Має з голочок хустинку.
***
З жолудя він проростає, В кроні сил чимало має. Кабани плоди смакують, Люди міць його цінують.
***
Стовбур рівний, як колона, А листочки, як корона. Влітку листячко зелене, А як осінь – то червлене.
***
Довгі, тонкі віти має,
Золото кору вкриває, З гілок кошики плетуть, В церкву раз на рік несуть.
***
Між віт плодів чимало має, Їх за шкарлупками ховає. І щоб ядро із них дістати Потрібно сил багато мати.
|