Дуже схожа на малину,
Має чималу родину. В лісі, на кущі зростає, Темно-синій колір має.
***
Серед лісу та боліт
Поселився їхній рід. Ягідка, мов горошина, А на колір, як калина.
***
Комарів не відігнати,
Як її з куща збирати. У вареники кладуть, Пироги смачні печуть.
***
Повний, в смужку карапуз,
Дуже схожий на гарбуз. На баштанах підростає, Полум’яну м’якоть має.
***
Повні, в смужечку вони,
Ніби міні-кавуни. На кущі свій вік живуть, Невеличкими ростуть.
***
На кущику зростає,
Сестер багато має. Червона, соковита І сонечком налита.
***
Є червона, а є біла,
Обсипається доспіла. Ягідки, мов горошинки, Кущ вкривають, як краплинки.
***
На порічку дуже схожа: Круглолиця і пригожа. Вітамінами багата, Чорношкіра і пузата.
***
Рвати – треба нахилитись
І низенько поклонитись. Глянеш-наче полуничка, Але зростом невеличка.
***
Ця смачна, пузата пані,
Любить плавати в сметані. Носить гарні капелюшки, Із суничкою подружки.
Відповіді: ожина, журавлина, чорниця, кавун, агрус, малина, порічки, смородина, суниця, полуниця.
|