Це був день і не день- круговерть, Так втомились мої бідні ніжки: Стільки справ, що аж круть, і аж верть... Ще у мрії літати на... пішки. І ходити там вище всіх гір, Де стежини, мов вектори долі, Водограєм звучить Синєвір... Але щось поверта мене долі. В хаті сміху і звуків на смак - Донь, тут форте заграй, -- тут піано... І тримай ще смичок ось так... Хто там бамкав на фортепіано?! Відкривай-но вже ротик мерщій! Хто не хоче тут їсти мій борщик?! Годі плакать, маленький плаксій... На балконі наш котик збив горщик...
Не сваріться вже, братики, годі! Ти сестричці цукерочку дай - Були щирі всі в нашому роді... Гей, синаш, ти чого? -Не страждай ! Знаю дійсно- вона тебе любить. Цілий день з неба лл"ють потічки... Хто ж мене пригорне, приголубить?- Бо щось теж на душі колючки. Промовляє з куточкa ікона, По- народному проста така... -Всю роботу не зробиш доскону- треба встигнуть величне- ось так. Суєта й метушня поза мною, З-перед мене- дзвінки голоси...- Я цей день у часі не подвою, Хоч бери і себе відпроси Від щоденної хатньої справи, Від кухонного, в сніг, рушничка, Від тарілки і, навіть, від страви, Від прозорого домовичка. Вже й пилюку всю здмухує протяг, В моїй хаті страшне торнадо- В нім ляльки і мя"чі он, і потяг... Запросити б до хати Ладо...
Галасливі дитячі забави враз притишкнуть від ладного співу... Діти слухають казачок барви і я ловлю хвилину щасливу.
|