Коли ранньою весною
світить сонце на сиру землю, то зернятко, яке кинуто у грунт, починає наливатися
силою і проростає. Зернятко - наше дитя, якого ми чекаємо і вже любимо до
глибини серця. Перший листочок – це перший крок, другий листочок –перше слово,
стебельце – перші претензії, колос – результат невидимої батьківської праці,
завдяки якій він виросте. Росте проросток, а йому потрібне сонце, повітря, вода. Коли цих чинників замало, то рослина гине, якщо забагато, то певний час, вона наливається силою, а потім, опускає листя.
Батьки падають з ніг, віддаючи дитині все
найдорожче, обставляють квітами любові,
захищають її від реальностей буття без розуміння
один одного, що може призвести до
зростання в душі дерева комплексів , а на додаток - слабка особистість. І тоді, ми , батьки,
ставимо запитання: «Чому нащадок пішов помилковою дорогою? Де знайти
ту золоту середину і не похитнутися, не перегнути палку……?»
|