Основніморальнінорми:послухВождю,послухлюдям похилого віку,слухняністьбатькаміжонамплемені,послухВідунам,правилажиття за Р'ядом.
Основнимизаконaмибули:
1.підкорятисябогам:Сланцеґу,Месеґу , Трусилу,Северді,Ґорну,Ґрому,Чвартеґу, Привітній та Правді,Слободі.
2.підкоряйсястаршим, щоб матипритулок,підкоряйсясильним,щобмати захист,підкоряйсябагатим, щоб матидостатньо.
3.корись храмо-держцю,щоб бути в благодаті для племені.ходіть до храму, щоб скласти плотську,квітковyісловеснyжертву:підкоряйсябогам, щоб бути вільним господарем самому собі, серед одноплемінників.ПрислухайсядоголосyСвароґа,щобробитите,щодобре длявас.Розкажихрамо-держцям,те,що вичуливідбогів, iдотримуйтeсьїхніхпорад.
4.не продавайте себе,яккози:тивільнийчоловік/жoна,чолом вічний або родо-дарителька.
5.будуйтеповільно,отеплюйте глибоко, утримуйте домашнє вогнище довго. позичайте Вогоньі з Храму, або Головплощі Капища,якщо ваше згасло, або його погасили.
6.роби, що кажуть Руни або Таблиці- то буде добре для вас.не будете так робити- буде зле вам!
7.збирай про запас, і запасайся надовго. суши сире і соли соковите , бо на П'яту Пору, Зламу, усе знадобиться,щоб Кутю святкувати кінець Четвертої Пори, Кінець Колодару, Кінець Колоберегів,кінець Kола Року, щоб спожити юшку Попередження, Борщ Цервени,з усім, що сили додає.
8.посади свого Дуба, Древо Мудрости, Волхвів Силу. не забудь поливати його, піклуватися про нього, святкувати коло нього кожен Рік Твого Приходу, навіщати його з тими, хто тебе любить і поважає. колись твій Волхв, твій Днебес, стане місцем поклоніння і поради. у вітах його, ховай Таблиць переписи.
10.куди б ти не подорожував, де б ти не був, ти перебуватимеш завше під Криницею Скини-Днеба. тож, вивчи напам'ять свяченне Наречення славослів'я Доннеру-Перкунну: " Зорі, мої очі, Словенце, моя Мудрість і Знання, Месець - моя відданість, Небо- мого Шастя Удержитель, Вітер та Вездухи- легені мої та дихання, Ріки та Озера- Вода та Кров мої, Зелень- джерело мого Буття, під владою Вогню Блискавки-Маланки, під гіллям Священного Дуба, будьте моєю Міццю та Правдою, захистом і буттям!"
їжте страву Борщу-Покаяння, пийте Вино-Мед для завершення обряду.
(alle wegen, folge Wraugen, denn Gewigbhwaummen zu wherreigchen) (све цестие, влачи дроги, Вечно Древо, Вириј, достати)
Звіт РІМВОС номер 2, 300 не.е.- чрез 500 літ і зим.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")