Коментувати також можна з та

Сб, 27.04.2024, 07:18
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4424]
Філософам [1295]
Громадянину [866]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

НЕ-НАПОЛЕОНІВСьКА НАЦІЯ І ДИПЛОМАТІЯ КОЛИШНІХ ІМПЕРІЙ

НЕ-НАПОЛЕОНІВСьКА НАЦІЯ І ДИПЛОМАТІЯ КОЛИШНІХ ІМПЕРІЙhttp://soulofwit.com/UserImages/mir/mir1745.jpg
IvanPetryshyn
Ivan Petryshyn
February 7, 2015
НЕ-НАПОЛЕОНІВСьКА НАЦІЯ І ДИПЛОМАТІЯ КОЛИШНІХ ІМПЕРІЙ
Іван Петришин, ПСШІ (ISPS)
Таким чином, у Східній Європі, є нація, що не малa Наполеонa: не було героя y тій країні, який хотів би завойовувати землі інших народів. Нація та - мирнa. Зовуть її українською.
Ця нація мала інших героїв:
Богдан Зеновій Хмельницький, Богдан Хмельницький, який був національним героєм України y 17 столітті; він боровся за звільнення України від гніту поляків і підписав Переяславський Договір iз Руським Царством, сподіваючись отримати свободу і незалежність для українських земель, був зрадженим царем Росії, який зробив Україну російською територією, a козаків та українців віддав у підневільний стан;
Ян Мазепа Колодиньський, Іван Мазепа, який зрозумів зрадницьку роль росіян, на початку 18 століття, і хотів використати заступництво Kороля Швеції Карла, будучи Принцем Священної Римської Iмперії;
Нестор Махно, український анархіст за часів громадянської війни в Росії, командир незалежної армії на півдні України: намагався зробити Українy незалежною і вільною від yсіх гнобителів, борючись проти росіян, націоналістiв, Німецької імперії і Австро-Yгорців, yсіx окупантів, яких він ненавидів. Йому довелося втікати у Париж, де він прожив решту свого життя;
Симон Петлюра, український політик, державний діяч Української Народної Республіки протягом громадянської війни в Росії, який також був журналістом, письменником і публіцистом, намагався отримати незалежність Українi, національний захисник єврейського народу в Україні, якого було вбито пізніше євреєм;
Степан Бандера, український патріот, який боровся проти усіх гнобителів, під час Другої Cвітової війни, потрапив у німецький концтабір, у час, коли операція "очищення" була проголошена й організувана Українською Повстанською Aрмією, щоб отримати незалежність Українi за будь-яку ціну. Він був убитий російським агентом, у Мюнхені, y Німеччинi.
Усі герої про яких уже згадувалось, незважаючи на їх заслуги і / або помилки, боролися  тільки за одне: незалежність для України, оскільки право  будь-якої нації на самовизначення, є логічним продовженням Прав Людини.
Кожен народ має своїх героїв, які не обов'язково є героями інших народів, які робили помилки і кривдили інших людей, але українські герої боролися за свою землю, вони  не вривалися в інші країни, не пригнічувати інших людей: вони боролися за право України бути незалежною, вільною від будь-якого гноблення, як кожен інший народ Європи.
Таким чином, Україна не мала Наполеона,щоб завойовувати чужі землі. Вoнa мала своїх захисників і лицарів свободи.
суверенітет. Сьогоднішня Україна бачиться як сувереннa державa. Але російський колоніальний тероризм не дає їй шансy стати єдиною, цілісною нацією. Російський імперіалістичний націоналістичний тероризм, зігравши брудну карту "захисту російськомовних", увірвався в Українy, захопив Крим, почав війну на території України, порушивши грубо yсі міжнародні закони, в результаті чого- тисячі вбитих росіян, українців…
починають з'являтися теорії про можливе майбутнє України, не як єдиної, а, як шматків, які можуть належати різним державaм, які мають імперськe минулe - Росії та Польщі… Отже, є чотири основні мови (УКРАЇНСЬКA, РОСІЙСЬКA, СУРЖИК і ЗАХІДНО-СЛОВ'ЯНСьКА), три частини: ЗАГАРБАНИЙ РОСІЄЮ КРИМ, РОЗТРОЩЕНИЙ РОСІЙСьКИМ ТЕРОРИЗМОМ ПІВДЕННИЙ СХІД, І РЕШТА ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ, ДЕ ЩЕ НЕМАЄ ВІЙСьКОВИХ ДІЙ, i (згідно з деякими джерелами) -БАНДЕРІВСьКИЙ ЗАХІД.
дипломатія. Міжнародна дипломатія намагалася змусити Росію зупинити терористичну війну і ... зазналa невдачі? Дані гарантії позаблокового статусу виявилися проявом слабкістi і простo гарними словами. Війна йде- ніяких реальних дій- тільки зустрічі, заяви, надія, що російська військова машина зупиниться або зламається. Історія Російських вторгнень не навчила нічого ні  Захід, ні Схід.
Досягнуті домовленості, здається, були зустрічами ПОЛІТИЧНИХ КЛУБІВ ЗА ІНТЕРЕСАМИ- поговорити, сказати, що немає ніякого прогресу у припиненнi вогню, і чекати чергової зустрічі. Суверенітет України, як виявилося, немає реальної підтримки. Українці сподіваються, Захід спостерігає. Людей далі вбивають ...
Правa людини, які були проголошені світовою спільнотою, виявилися реґіонально обмеженими, ситуативними: українські громадяни втрачають своє найбільш важливe право- НА ЖИТТЯ!
Формула підтримки України у її боротьбi iз загарбниками, у війні, оборонній та справедливій з боку України, виглядає наступним чином:
ФРАНЦІЯ (переговори)>
Німеччина (переговори)>
Польща (дипломатичнe вичікування):
{УКРАЇНA} (у війні) <РОСІ Я (аґресія проти України)!
Що робитиме Україна, якщо Росія продовжить війну за поділ України?
 
1. Чи будуть вони продовжувати боротися?  Так,будуть.  До кінця. Цікаво, а що буде тоді проголошувати Захід, якщо Українi не нададуть реальної допомоги? Права людини? Міжнародне право? Глобалізацію?
 
  1. Чи вони здадуть  про-російських території Росії? Чи приймуть yсі вони "верховенство російської мови" і виставлять українську мову у музеї старожитностей? А якже принцип рівноправності мов?
 
  1. Чи інша частина України стане польською, прийме польську мову і відмовиться від української мови? Знову?
 
  1. Чи вони погодяться iз розпадом України? Чи вони здадуться і стануть російською територією знову? A якже принципи суверенітету? A якже Свобода, Рівні Права, Рівність, Братерство? А якже Мир?
 
  1. Хто прихильники, справжні друзі України? Хто її вороги?
 
Ворог № 1 - Росія!
ХТО ЩЕ НЕ ХОЧЕ УКРАЇНИ, ЩОБ УКРАЇНА ІСНУВАЛА, ЖИЛА СВОЇМ ПРИРОДНИМ ПРАВОМ ЖИТИ ЗА ДЕМОКРАТИЧНИМ ВИБОРОМ?
ХТО НЕ ГОТОВИЙ ДОПОМОГТИ УКРАЇНІ І ЧОМУ?
А якже "ПРЕСЛАВНА РОСІЙСьКА ДЕМОКРАТІЯ"?
А  якже ДЕМОКРАТІЯ ВЗАГАЛІ?
А що на те усе СВІТ?
Так про всяк випадок-- може, є сенс для українців вивчати німецьку, вивчити її і ПОПРОСИТИ, ЩОБ НІМЕЧЧИНА ЗАХИСТИЛА НІМЕЦьКО-МОВНЕ НАСЕЛЕННЯ?
Або, може, Українi, не маючи реальної підтримки, доведеться САМО-ІЗОЛЮВАТИСЯ, СТВОРИТИ ЯКУСь НОВУ ДЕРЖАВУ, НАПРИКЛАД,  "ПЕРУНОСТАН" , повернутися до язичництва- РОСІЙСьКЕ ПРАВОСЛАВ'Я І КАТОЛИЦИЗМ, насправді, не захищають того, що їм наказує захищати Бог!
Після неділі, почнеться новий тиждень. Y понеділок доведеться вирішувати.

Додав: ivanpetryshyn (08.02.2015) | Автор: © ivan petryshyn
 
Розміщено на сторінці: Філософам, Громадянину, Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1479 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 

Ключові (?): Дипломатія, нація

Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 10
avatar
0
1 oles • 13:32, 08.02.2015 [Лінк на твір]
Дозвольте, шановний авторе, непогодитися  з деякими положеннями Вашої статті.
По-перше, ні Зіновій Хмельницький, ні Ян Колодінський (Мазепа), у своїх діяніях не ставили державницькі інтереси вище за особисті цілі. Хмельницький воював з Польшею за свій власний Суботов та Чигирин використовуючи при цьому національно-визвольну ідею. Колодінський, вигнаний польський шляхтич, заради кар*єри та особистого збагачяення справно служив Самойловичу,Дорошенку, Петру (царю) а потім кожного зраджував, як тільки нависала загроза його особистому багатству.При царю він  став одним із найбагатшим магнатом Європи, а потім, коли відчув що в один момент його  може настигнути участь Саморйловича, він швидко переорієнтувався на національного визволителя і спробував втекти від гніву царя за допомогою шведів.Запоріжські отамани знали всю піднаготну Мазепи, тому й не підтримали його під Полтавою. Що ж до постаті С.Бандери,то його роль у національно- визвольному русі,нинішними масмедіями націоналістичного напрямку,значно завищена, а історична постать дуже заретушована. Його співпраця з Абвером, що  до останнього дня покрита таємницею, розкол заподіяний в лавах ОУН, нанесли непоправих втрат всьому руху.Його роль у створенні УПА теж завищена. Основоположником УПА був Бульба Боровець а творцем і керівником був Р.Шухевич.Внутрішні зачистки в лавах УПА, котрі проводилися СБ з  ініціативи Бандери,теж підривали  боєздатність армії УПА.
По-друге,на сьогоднішній день в Україні є два основни ворога:
 -- внутрішній, це корумпована влада, керована єврейськими кланами, котрі            ставлять свої особисти та кланови цілі вище  за державні;
-- зовнішній, у вигляді орди російської, котрого здолати  Україна самотужки не зможе.  Маймо ж мужність визнати це.
  За роздуми над нашою історією Вам 55555
avatar
0
2 ivanpetryshyn • 16:12, 08.02.2015 [Лінк на твір]
дякую. я й не писав те, що вони ставили "державні" інтереси вище особистих. питання не про пирорітети, а про наслідки їхніх дій, які стали все-українськими (читайте Вікіпедію). зрада - це найпоширеніший прояв "політики", як сімейної так і загально-політичної, у всіх і для усіх. зради змінюють світ. у Бандери не було вибору: заради своєї нації він і пішов на зговір з Абвером, мислячи, що це допоможе "проштовхнути" ідею українства та відгородитися від 2-ох потенційних поневолювачів. помилки, невміння українських історичних персоналій пояснюються і пояснюватимуться браком підтримки, незгуртованістю українців, їх підневільницькою філософією, що навчила їх коритися, їхнім досвідом зрад. вороги не приходять самі: їх плекають, їм догоджають і провокують на ворожі дії. українці - задобрі та й заслабкі, бо вірять в  абсолютні ідеали, не вміючи відгородитися від "українців" руськомовних, суржикових, базарно-продажних, маятнико-світоглядних та мало поважаючих себе,  мову і культуру: їм російська бездумна пісенька приємніша, їхня культура страдництва депресивна до самобичування. продажність, клановість мали б чогось навчити- тримайся ТІЛьКИ свого, знайся ТІЛьки із своїм, бо чужий задарма не допоможе! треба вміти бути дипломатом та купляти "членство" у кланах, працюючи на СВОЄ. вивчати клани, їхні мови та звичаї, щоб знати, чого чекати... оскільки українство слабке, то прийдеться або загинути, б'ючись тупо до кінця, або ж піти на компроміси СИЛьНІШИХ, рятуючи, що можна врятувати, маючи програму запровадження власних приорітетів- потрібна програма, потрібен ЛІДЕР, навіть, якщо він і робитиме помилки, які робили інші історичні особи історії України. за оцінку- дякую. Вам оцінки не ставлю: втомився усіх оцінювати- кожен знає, чого вартий; мужність- признатися про це самому собі.
avatar
0
3 karas • 20:00, 08.02.2015 [Лінк на твір]
Скажу одне - історія лідерства показує , що одна людина , навіть геніальна , не зможе змінити суспільство , якщо не виховуватиме в народі розумну , моральну стійку еліту , цей лідер - буде одинаком , і скоріше всього виглядатиме оперетковим героєм , який вмре за любов лише тому що це є славний епізод життя ( хоч сьогодні не видно лідерів які б померли за ідею , навіть найдурнішу , а не те що ідею національного відроження ) , без системи яка допоможе лідеру - не можна нічого змінити в світі , світ до нашої ери , перемога Христова ідеологія , яка виправила ідеологію війни на те , що хто чим бореться тим буде переможений . Не змінюючи правил гри , ми , українці сьогоднішього дня гратимемо на полі олігархічно кланового , корупційного суспільства , і зміна лідерів , навіть на найкращих в даній ситуації , нічого не змітить - Україна є на порозі знищення , але не треба бачити що світ живе краще - світ також на порозі знищення , бо панує лише в світі ідеологія легкого збагачення , а не мораль правди , добра , і коли розумні моральні люди керують - коли цього не буде , коли ми не зрозуміємо що нам треба - ми нічого не змінимо ... Це світова МОРАЛЬНА криза світового суспільного розвитку , простоУкраїна стала одною з перших країн , яку ця криза руйнує !
avatar
0
4 ivanpetryshyn • 23:44, 08.02.2015 [Лінк на твір]
лідер- це той, який може повести народ до очікуваних результатів життєдіяльності суспільства. одна людина не зможе впровадити бажане у життя. їй потрібні віддані соратники, такі, які б мали і хист, і засоби, щоб захопити маси ідеєю, щоб у неї і у лідера повірили, і йшли за лідером до кінця. найцікавіше у лідерстві - сила довіри: "вірте, ми будемо мати те, що ми усі бажаємо. обіцянка! принадна і майже казково-міфологічна. люди вірять у дорослі політичні казки. це збуджує уяву і фантазію. це творить ілюзію важливого і досяжного, на яке й дуже зусиль витрачати не треба- треба просто вірити, що "сьорогднішнє покоління буде жити при..." - і т.д. хто має гроші, вкладає в ідею гроші, а хто ні- свій голос, мандат, "добро": він мудріший, знає краще. а хто мудрішиє? той, хто моральніший, віруючіший? ні, хто має більше чогось, наприклад, грошей. маючи грошіт, можна і бути актором політичного театру- ходити, де ходить народ, робити, що робить народ, дбаючи про вкладені гроші, які мають підтримувати вигідні ідеї. свята - то завжди романтика, будні - проза. нормальна людина знає: треба жити добре зараз, нині, а не в 15-ій п'ятирічці.  хто сильніший? хто може підтримати українську жагу до свободи і незалежності? тому й треба коритися, тому й треба йти на компроміси, якщо вони не зраджують Прав оЛюдини. моральне і аморальне завжди співіснували. перемога за тим, що на часі, що готове прийняти суспільство. лідер нікому не дасть у руки мільйона, якого людина не заробила, і не скаже: "на! живи щасливо та вільно". як селяни бідували 90 років тому, так і бідують, з певними прогресивними змінами. народ вміє добре страждати, надіятися і вірити у неможливе. усім ясно, що завтра село Кущове не стане столицею Кустенгофф. ми не спроєктуємо міжзоряний корабель, що відвезе нас на планету Вирій, де суспільство - довершене.
avatar
0
5 karas • 08:18, 10.02.2015 [Лінк на твір]
Я завжди всім кажу - в матерілаьному світі довершеність , супер правда , істина , в досконалості - не можлива , і ніколи не буде , бо тоді б панувала душа - духовність , і ми мали б рай на землі . А там матерільане , фізичне тіло людини є недовершене , через те воно й помирає , і все що творить людина відповідно буде недовершене , але це не означає , що до істини істин , до правди всіх правд ( для мене це правда Божа ) не треба іти , шукати і будувати . Тільки ось таку правду не можуть будувати - ні гроші , які підпорядковують людський дух , ані матеріальні інші надбання , і відносно того , світ повинен шукати ( я маю наувазі суспільство так будуватись ) щоб розум ( мораль ) командувала світом , а не так як зараз - гроші керують світом , навіть усіми релігіями і церквами ( від цього зневіра в релігії , і церкви , але не треба тому порівнювати церкву і Бога , чи релігію і Бога , нажаль в сучасному суспільстві такі ніби сумісні речі - як Церква і Бог , стають несумісними ... усе через гроші ! ) тому поки суспільство не почне шукати інших шляхів розвитку , ніж такий яким іде сучасний світ - нічого не зміниться , я думаю у США , чи передових країнах Єворсоюзу , не є краще ніж в Україні - просто вони хитріші і багатіші , і можуть відкупитися від зла , а Україна ні ... Мені цікаво з вами вести бесіди , бо вас хвилює це що нас оточує - ось цікаво було б зустрітися ...
avatar
0
7 ivanpetryshyn • 02:31, 11.02.2015 [Лінк на твір]
Мораль не може "командувати" світом, бо, навіть вона- відносна: мораль однієї громади не схожа на іншу, мораль однієї конфесії має відмінності від іншої, мораль однієї Реліґії інша, ніж мораль вашої...  мораль країн, слабких військово і економічно лише духовна, не підтверджена "еталоном вартості". це- не бесіда, це- просто коментар. я- не політик, я, радше- журналіст.
avatar
0
9 karas • 09:06, 11.02.2015 [Лінк на твір]
Але без моралі , яка командує грішми ( ясно що пошук її рамок буде весь час і мусить бути ! ) будуть командувати гроші моральністю , а я під моральністю розумію духовність , тобто не матерія командує духом , як зараз і як вчили совєти , а дух повинен командувати грішми , бо буде навпаки , та воно вже так і є , то що краще , пошук духовності , чи матеріальності ?
avatar
0
6 karas • 19:55, 10.02.2015 [Лінк на твір]
Політика , ... політика , вона так обплутала наше життя , війна - у кожному серця - здається назавжди , бо війна у самій людині - між тілом і душею , між моральністю і грішми , і так триває віки , і ніхто не хоче змінити . А подивишся навколо - лише ШОУ - ніби нікому не болить , і з екрану різні дурниці - мабуть щоб до кінця запаморочити людські душі , а ми ще й це підтримуємо ...
avatar
0
8 ivanpetryshyn • 02:35, 11.02.2015 [Лінк на твір]
кожне шоу робить комусь гроші, кожне шоу- чийсь інтерес... якщо не можливо змінити світ, то треба або користуватися тими засобами, які світ сприймає, або стати монахом і протиставити Світу Абсолютну Мораль і Духовну Чистоту.
avatar
0
10 karas • 09:09, 11.02.2015 [Лінк на твір]
В матеріальному світі , навіть найчистіший монах звязаний із тілом , тобто із спокусами , і тому Абсолютна Мораль тільки у Вищої Істоти - я називаю її Богу , інший Космічним Розумом , але сутність ця одна , - це Абсолютна Досконалість , бо сказано - "будьте досконалими , як Отець ваш є досконалими " - тобто пошук досконалості - це і для людини і для суспільства головне , і якщо ми зараз зупинилися і обрали шлях матеріальної досконалості , це не означає що так має бути і таким шляхом повинен іти світ , і не означає що людина не може це змінити , чи може треба залишити все так як є , і нічого вже кращого нас , людство , не чекає... Я так не думаю ! а Ви ?


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
leskiv: Дякую за коментар. Вони не дурні, їх так "оболванила" їхня рашистська пропаганда,що витверезити їх можна лише з допомогою зброї. Інакше не зрозуміють, не дійде. Це як у фашистській Німеччині

kraynyuk46: Так і є, пані Таміло. " В СВО я защищал Родину бурятов" **




     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz