Коментувати також можна з та

Пт, 19.04.2024, 04:30
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [209]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

СЛІД ЗАДУМАТИСЯ ВСІМ !!!

     Вірменія в вогні , або незакінчений Майдан .
     Кажуть що світова економічна криза допомагає оживити світове суспільство , бо примушує відмирати старе , і дає дорогу новому економічному зростанню. Можливо , це часткова правда , а можливо і ні . Просто кожен дивиться із своєї  сторони – влада – має свою сторону бачення , тобто «стара» чиновницька гвардія ( як часто буває , особливо , в тоталітарних суспільствах) , не хоче зрушити з місця , і своїми консервативними , часто застарілими методами правління , хоче «втримати» ситуацію в своїх старечих ( тобто застарілими методами) руках влади . Але даремно … Так як в природі є свій розвиток , тобто після весни завжди буде літо , а після літа , треба збирати осінні плоди , а після осені треба зробити перепочинок ( як і в природі так і в думках людини , для того щоб засвоїти нові уроки , чи нові методи правління) приходить зима , - коли все старе показує себе «в силі» , а молоде хоче взяти правління в свої руки , щоб прийшла весна , оновлення як і в природі , так і в духовності людей , .. людства …
   Але всі забувають , що економічна криза , це наслідки духовної кризи . Як би не сперечалися матеріалісти , але духовність завжди попереду , і тому попереджає  коли наступає критична маса , і переповнені почуття людей , тобто  бажання справедливості , ( справедливої оплати праці , чи справедливих цін , на економічні і інші ресурси) перемагає , і тоді наступає економічна криза , яка є лише наслідком духовної кризи .
   Я не був у Вірменії , я не знаю почуття цих людей ( можливо хтось із вас там був , переживав із ними , відчував методи їхнього правління на собі, то напишіть , краще почути із перших уст) , але мені здається що почуття всіх простих ( робочих не від влади людей) працівників у кожній країні , однакові у всіх. Вірмени напевно не такі спокійні люди як українці , бо коли у вірменів підвищують одні лише тарифи на електроенергію на 20 % і вони УЖЕ ПІДНЯЛИСЯ на протести , то українці «стійкіші» , бо пережили всі тарифи не на 20 % , а на 200 -300 % , ціни в 2-5 разів вищі , долар – в три рази скочив , і українці «спокійно» воюють з російським агресором , і залишили в спокої свого внутрішнього агресора – владу , яка так знущається з рідного ( а може вони такі самі зайди як і росіяни) народу !
  Що буде далі … Можливо все …  Але  напевно , просто вірмени , як в свій час поляки , не будуть такі «стійкі» до «викаблучувань» влади , і можливо там не така страшна корупція як на Україні , і мабуть  в них ще якісь поступки від влади будуть , а у нас – ніколи !  ніякий Майдан ( навіть сотні інших , не дай Бог кривавіших) нічого не змінять на краще , якщо не змінити СИСТЕМИ ПРАВЛІННЯ .
    А від чого починається будь яка криза – від того , що хтось із влади хоче розбагатіти за рахунок простих працівників . Можливо у Вірменії також , як на Україні , на народному горі чиновники від влади , чи близькі до влади люди , бізнес  , хочуть замість одного будинку , мати з десяток ( а хто мав десять , хоче сотню…) , хоче мати не одну , а декілька машин … Хоче мати не мільйон , а стати мульти мільйонером ( а мульти мільйонери хочуть стати мультимільярдерами ! ) .
   У мене на рахунок зміни правління , системи влади є один афоризм : « БЕЗКОНТРОЛЬНІСТЬ ПОРОДЖУЄ ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ» . Якщо кожен зрозуміє це , він зробить правильні висновки , тобто – що будь яка влада , яка не контролюється народом , буде робити з народом , чи тиранічними методами , як це роблять тоталітарні режими (СРСР , теперішня Росія , Китай , Північна Корея… ) чи космополітичними методами , як це робить найкраще США , все що хоче . Думаєте що американці заробляють добре , та ні , вони б могли бути багатшими в 10 разів , просто у них видатки – по перше на війни ( скажіть де не пхає свого носа США , чи воєнного , чи економічного …) , по друге , вони мають страшенні проблеми з бандитизмом ( просто в них це контролюється надмірними видатками на поліцію , щоб стало менше бандитів , і їх контролювати в певних рамках) , і багато інших проблем( економісти кажуть , що якщо в Україні державний борг десятки мільярдів доларів , то в США мільярд мільярдів помножених на мільярд доларів , і ви ще питаєте хто краще живе , просто в США , прихованіше друкують долари , і хитріше викручуються , бо ж вони керують світом , а якщо ви думаєте що ні , то хто ж тоді …)  , просто в США , як я казав , люди які працюють , отримують досить непогані зарплати , а хто не працює , непогані «безробітні» … тобто  - трохи працюєш – стаєш на біржу , і отримуєш оплату по безробіттю … Це доказує що в них такі хитро - мудрі  приспособлення щоб тримати в «шорах» людей , хоча насправді , там криза ( особливо економічна  , я вже не кажу про духовну) набагато гірша ніж в Україні . А так як люди , не хочуть думати про те що духовності в США , немає , і там є порівняно з нами , ( деколи в 100 раз) більші зарплати , то всі ідуть туди , бо що мораль  (патріотизм ) – моральністю  (патріотизмом ) не виживеш , (можливо виживуть особливо стійкі патріоти !,які в СРСР не боялися Сибіру ) треба наповнити свого пуза , а коли пузо повне , то більшості байдуже що біля нього робиться ,   головне  , що моя поліція мене береже ( це в США , передових країнах світу) .
      Що може зробити новий Майдан на Україні . Та нічого . Чому ? А що можуть запропонувати нові майданівці  - нічого .! Хіба вони пропонують зміну правління – та ні , більшість з них , навіть якщо виграють майдан , якщо навіть не будуть попередньою владою , ані бізнесменами – не змінивши системи влади , стануть такими ж олігархами як ті з якими боролись ( за що боролись на то напоролись) , а ті хто не зможуть жити старими методами життя і правління  , розчаруються , і будуть змушені відмовитися від влади . А чому таке відбудеться ?
   Приведу екскурс в недалеку історію . Візьмено Жовтневий переворот 1917 року . Сама комуністична ідея , по своїй моралі , суті , дуже близька до сутності людини , до людей які хочуть жити нормально , заробляти чесну зарплату і т.д. Але намір Леніна керувати за допомогою Диктатури Пролетаріату , привів до того , що ідея комунізму була нівельована цією системою , яка насправді нічого в правлінні не змінила – бо суть лишилася та сама – хтось керує , собі так як хоче ( краде скільки може і хоче , обманює , дає пусті обіцянки) і знає – ніхто його не перевірить . Хоча комуністи намагалися зробити показуху і навіть створити Комітети Народного Контролю – але добрий задум знову було нівельовано через те , що люди в цих комітетах були постійними , а коли і вони – не мають над собою контролю , то ця постійність перетворюється в корупцію , - пропонують хабарі , а совєцький час загального дефіциту , як не взяти …( тобто коли дають хабар , то як не взяти , адже того товару або в мене , або в моїх добрих знайомих нема , і якщо я маю щось , то можу обміняти в крайньому разі на те що не маю ) .  Тобто «безконтрольність породжує вседозволеність!» .
    Будь який переворот , революція буде нівельована змістом своїх лозунгів , через те – що не може змінити систему влади , а коли після перевороту , як було в Жовтні 1917 року , відбулася повна зміна в суспільстві , і всі пани , магнати , багачі були розкуркулені , а до керма держави встали ( в дуже багатьох випадках хороші , достойні люди , ідеалісти , моралісти) хороші спеціалісти , вони нічого не змінили в керівництві , бо  що було в Російській Імперії – процвітала корупція , було злодійство у владі , підлабузництво , тільки не так як при комунізмі , а набагато менше . Але комуністи – вдосконалили методи правління Російської Імперії – тобто виникла нова політична еліта ( багачі , які неконтрольовано все більше і більше грабували населення) і бідняки – ті , які не могли вибитися до верхів влади , не будучи «шестьорами» , не будучи членами знущальної Комуністичної Партії , які не навчилися красти ( хто обмежено , хто розгнуздано , але всі крали , брали , чи давали хабарі …) , і комунізм – лише тоталітарними методами вдосконалив систему попереднього правління ,які навіть були ще безконтрольнішими ніж в Російській Імперії ( там хоч трохи боялися Бога , а комуністи навіть Бога викинули ! ) .
   Що нас чекає . Якщо ми не змінимо систему правління , тобто таку систему , коли можна буде контролювати владу ( не обмеженими людськими ресурсами , а коли всі – контролюватимуть всіх!) , нічого доброго не буде . Бо чим більше корумповане суспільство , то в ньому тим гірше житимуть прості чесні працівники . Задумайтеся українці , і вірмени , і всі ті  хто без ґрунтовного обдумування наступних методів свого правління хоче будь що на краще змінити  ;  задуматися слід над тим ,  як вони будуть керувати ( якщо виграють революцію , переворот) , що будуть робити з владою , і чи будуть тими безконтрольними методами панувати далі , тобто вдосконалювати корупцію , бо вони  (корупціонери , злодії ,бандити від влади , державний рекет ) стануть мудрішими , так само як і люди що стануть владою . Всі мудрішають і хитрішають , і все залежить від моралі … Думайте люди , перш ніж іти до влади , і ті що хочуть змінити владу , що з цією владою робити – чи залишати методи і систему правління такі які і були , чи вони мають щось нове !

Ів-анн Львівський
25.06.2015 13:03:02 - 28.06.2015 20:23:29
 


Додав: iv-ann (29.06.2015) | Автор: © Ів-анн Львівський
 
Розміщено на сторінці: Громадянину, Проза, Грицай Іван

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1339 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz