Коментувати також можна з та

Пт, 03.05.2024, 23:55
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1021]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [807]
Вірші про мову [215]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [107]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [290]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4424]
Філософам [1295]
Громадянину [867]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Чи повинно бути державне замовлення на друк поетичної літератури?
Всего ответов: 350

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

БЕЗ ПОЛІТИКИ НЕМОЖЛИВО ЖИТИ

                                       Чи хочемо ми щось змінити ?!

   Ми , особливо бюджетники , нарікаємо  на те що мала зарплата , а головне , що  і невчасно її платять ( хоча в приватному секторі взагалі аврал , там хто скільки і як платить невідомо , не тільки плата в конвертах , а ще і працівники незареєстровані , бо оправдають себе і працедавці і працівники тим , що треба платити податки і інші державні збори , а ті і інші не хочуть ! ) .

  По перше – всі цивілізовані люди себе просто не поважають якщо вчасно не отримують свою зароблену плату ! Тобто , якщо працедавець чи держава не оплачує ( чи невчасно чи мало чи несправедливо !) то люди перестають працювати і вимагають оплати праці . Та ні – українці цього не роблять ( чого я напишу пізніше ) . Українець не розуміє , якщо держава не отримає податку – не буде в державі нічого , ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАЛОГО ! Бо не добившись зарплати ( вчасної , справедливої ) людина втрачає можливість впливати на владу ! Бо після цього  вона не вимагає щоб влада створювала нові робочі місця ( на гроші з податків ! ) , щоб будувалися нові підприємства , щоб створювалася міська і сільська інфраструктура життя , щоб будувалися дороги і т.д. АДЖЕ ЦЕ ВСЕ НА ГРОШІ З ПОДАТКІВ !

   Українець забуває – мала біда – не виплата зарплати , кличе великі біди – безробіття , хаос у відносинах між владою і народом , і взагалі – можливість в таких «мутних» відносинах , давати можливість владі «ловити рибку в мутній воді» , поглиблювати корупцію , взятки , хабарництво і всі інші негативні процеси !

   По друге – невиплата вчасної зарплати , означає те – що кожен починає красти ! Так – ми всі окрадаємо державу . Ви скажете що ні – а я докажу що і я і ви , кожен з вас хоч би раз обдурив державу , ( не тільки владу ) а державу , тобто і самого себе ( бо держава – це влада і народ !) . Хіба не кликали ви слюсаря ремонтувати туалет , ні , не з жеку , бо там пияки чи погані працівники , а приватного , і йому платили ( не оподатковані гроші ! ) . Чи робили ремонт в хаті , чи ремонтували електроприлади , електрику , газ і будь що інше ( будували хату , ремонтували машину чи будь що інше , але за гроші , що не оподатковуються державою !) .

   В оправдання ви скажете – я даю , плачу податки , а влада їх окрадає , а ви згадайте минуле – якщо ви не вимагаєте своєї зарплати , то ви і не вимагаєте від влади показати де вона використовує наші податки , на що вони ідуть – можливо забагато чиновників – ви ж мовчите , можливо забагато армії , чи забагато міліції , чи прокурорів … А ВИ ТО Ж МОВЧИТЕ !

  А влада , ті що керують роблять з цього висновки – а саме які – вона бачить , що люди живуть без зарплати , то значить вони мають нетрудові доходи ( як говорили комуняки) . Значить хтось зробив комусь ремонт ( неоподатковано) , вчителі дають приватні уроки ( неоподатковано) і т.д. багато інших робіт – НЕОПОДАТКОВАНИХ ! І не треба оправдуватися – що влада краде ці податки – це ваша ( моя і твоя вина ) що ми мовчимо , а вони нас окрадають !

   А за що люди , які не при владі , не бізнесмени – купують машини   , дачі , будуть фешенебельні будинки і дачі ( та і багато іншого НЕТРУДОВОГО) . Хтось заробляє на чужині ( і привозить гроші неоподатковані) . Хтось заробляє на стороні ( неоподатковано !) , і так  КОЖЕН ВИКРУЧУЄТЬСЯ ЯК МОЖЕ , окрадаючи інших , беручи хабарі і інші неоподатковані гроші ! Світ , кожна держава живе за рахунок податків – інакше розвиток неможливий !

ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ І ПОДУМАЙТЕ НАД ЦИМ , можливо до вас дійде як живе держава !

03.08.2015 17:41:17
 


Додав: iv-ann (03.08.2015) | Автор: © Ів-анн Львівський
 
Розміщено на сторінці: Громадянину, Проза, Грицай Іван

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1214 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
avatar
0
1 Panna • 21:08, 03.08.2015 [Лінк на твір]
Я дужеб посперечаляся з Вами пане Іван.хіба є така держава в світі (де працюють наші земляки)де не платять податків.Ви дуже помиляєтесь Просто нашій владі непотрібно щоб люди працювали у своїй державі,інакше булаб робота вдома.і податки лишалися також у нашім бюджеті.А хіба то не біда коли сімя живе окремо,хіба дитина не хоче жити з батьком та матірю.Біда в тім що земля пустує,підприємства вмерли.у селі роботи немає взагалі,а ми купуємо кмин у Єгипті.Це нормально?Ні!
avatar
0
2 Asedo1949 • 11:25, 04.08.2015 [Лінк на твір]
І тут я підтримую п. Анну, бо є така приказка, що риба воняє із голови. Щоб ми, прості люди, не робили, як би не чубились, якщо влада не видасть закон і не заставить його працювати - не вийде нічого, а наша влада, ніби й починає якісь реформи, та працює старими методами.
avatar
0
3 karas • 11:53, 23.08.2015 [Лінк на твір]
Ми , українці не розуміємо досі , що які ми , і що ми добиваємося - така наша держава . Ми мовчимо - згодні що нам піднімають захмарні ціни на все - то влада ще піднімає , влада видає закони лише ті які їй вигідні , Майдан показав - що люди можуть змінювати ситуацію , але люди - не взяли владу у свої руки , і знову віддали корупціонерам - тобто люди , не закінчили свій Майдан , а полишили її на руки тих з ким боролися ( тільки хитрішим) , один розумний сказав - якщо не маєш кого обирати до влади - сам іди , але для того треба створити і навколо себе організувати однодумців , але ні - кожен українець тоді хоче сам керувати , і дарма , що не має до цього таланту , а красти - треба лише хитрощів і розуму , а не порядності і чесності , дарма я це пишу , і так ніхто не слухає , ( голос вопіющого в пустелі !)


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
leskiv: Дякую за коментар. Вони не дурні, їх так "оболванила" їхня рашистська пропаганда,що витверезити їх можна лише з допомогою зброї. Інакше не зрозуміють, не дійде. Це як у фашистській Німеччині

kraynyuk46: Так і є, пані Таміло. " В СВО я защищал Родину бурятов" **




     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz