Коментувати також можна з та

Чт, 25.04.2024, 11:12
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

Різні роздуми

   ПРОВАЛ НИНІШНЬОЇ СИСТЕМИ .
      Надія ... Так , надія тримає українців на землі  - українців - тих , хто є , чи себе рахує справжнім патріотом . Кожна думаюча людина чи свідомо , чи несвідомо розуміє - щось не так із системою керування і управління державою , тобто із владою . Якось все не так , і люди живуть все гірше . Одні , ще хочуть будувати систему влади як в кращих країнах світу , хоча добре розуміють , що і там керують гроші , просто є  так , що багаті краще розуміють  ( чи просто є хитрішіми  ) людей , і дають людям заробляти , хоча , хто був , чи живе в передових країнах світі , знає - там треба дуже багато працювати , щоб щось мати , але зате і там ця  система вичавлює із творчих людей все , і фізично , і психологічно , і морально . Тобто - є кращі сторони в кожній системі влади - в комунізмі ( ідейно не засміченому різними ленінсько-сталінськими совєтськими замашками) є хороша ідея спільності людей , продуманих спільних рішень на користь чесних і справедливих людей . В капіталізмі - це ідея добре заробити , щоб добре відпочити ... Тобто , мудрий би знайшов у кожній системі найкраще і створював ще передовішу систему управління , але ні ... Хтось же хоче бути багачем - і нічого не робити ( тобто його батьки створили для нього свою імперію яка заробляє гроші , хоча можливо і він сам таке створив, можливо своїми геніальними відкриттями ) але згодом гроші знищують душу і починається радість для тіла , як пише Біблія - " Пий душе моя , гуляй веселися " . Забуваємо що тіло може гуляти , а душа повинна пильнувати . Багатсво і многість грошей приводять душі людські в упадок , лише деякі витримують випробування грішми і лишаються до кінця Людьми . Один з прикладів - це чесне життя митрополита Шептицького , незважаючи на свої титули , на своє багатво , він весь віддався до кінця своїх днів , людям , а якщо людям - то і Богу . Бо як можна любити Бога , а не робити для людей добро ! Ось над цим треба задуматися будь якій людині , віруючій і невіруючій !
    Гроші , якщо їх багато , стають хворобою , бо вбиваючи у душі людські почуття , вони стають мірилом для тіла , і будуючи для тіла храм , вони руйнують його в душі . Гроші - повинні контролюватися суспільством , а не колом обмежених людей . Я весь час згадую віруючих єговістів - які хочуть жити в державі , та не підтримувати її , тобто жити не конрольованим  життям в державі , не цінуючи її принципів життя , вони хочуть від держави мати все - і захист , і роботу і т.д. ( я не кажу що їм заборонено пити , а вони пють , що їм заборонено творити зло і красти , а вони роблять як і інші , хоча прикриваючись своїм ідолом) а їй не віддавати нічого . Я не кажу що такого не роблять інші люди , але більшість в цьому зізнається , і я також , бо я не кращий від цих - злодіїв і бандитів , корупціонерів - бо якщо я мовчу на гріх - то я ніби сам його виконую і причасний до нього , бо я МОВЧУ, якщо я мовчу на те що вони роблять - створюють війни , грабують хитро і відкрито , сворюють умови більше для смерті душі , і для радості тіла . ! Коли я знаю що біля мене злодій , коли бачу який він корупціонер , коли знаю що він катує чи в сімї когось чи біля мене , коли я знаю що він бандит , пияк чи наркоман , чи будь що робить погане і я мовчу - я його співучасник , і запевнення себе в тому , що я нічого не можу робити - це брехати самому собі в душу , бо я інші ж виконують і творять добро , а чому я не можу як інші , що в мене інша душа , чи просто може я боюсь робити добро , то чому тоді я нарікаю на те що панує зло ( це на заувагу єговістам , які вважають що світ поганий , і нічого не роблять щоб світ змінити , агітують за добро не плодами добрих справ , а словом , яке вибрали з загального контексту і перекрутили !). Якщо я знаю що Президент , Премєр , Мер , Сільський голова , чи будь який чиновник , я бачив це , я спостерігав за цим , творить зло і я мовчу - то ніякі оправдання для себе нічого не варті - бо він творить зло , а я є його співучасником . І не треба оправдуватися що один в полі не воїн - а хто вам боронить шукати добрих людей , сформувати антикорупційну , тобто антизлу організацію ?
     Ми зневірюємося і не йдемо голосувати , а влада , маючи важелі корупційного впливу , формує керівництво так як їй вигідно , бо не має зараз альтернативної всім злим організаціям і партіям , такої групи людей - про яких би люди знали , не лише перед виборами , а протягом усієї після виборів ситуації і часу - що вони роблять добрі справи , що вони захищають одні одних , що до них можна прийти і вони чим можуть допоможуть . А ... Ви не хочете цього робити , бо якщо хтось вам зробив добро - то треба також щось добре робити , чи просто відвдячитися , а ви хочете ловити лафу , і взявши - нічого не віддати . То так якби ми не молили Бога собі допомогти , а нічого не робили щоб ця допомога  прийшла ,нам нічого доброго без нашої причасності до добрих справ , не буде  . Мені спав на думку один анекдот - одна людина постійно молилася - О , Боже допоможи мені виграти в лотерею , дуже тебе прошу , благаю . - і так продовжувалося декілька років . Та Богу це надоїло і він каже - дурню , я тобі допоможу , але купи хоч одну лотерею !  Тобто - більшість з нас молиться , щоб було їй добре , ( мабуть лише їй одній , чи родичам) , а ніколи сама добра не робила , не допомагала іншим , то чи прийде Бог допомогти ... Більшість над цим не задумуються , а в храмах про це проводирі мовчать .
    Тобто , якщо ми просимо здоровя , а самі за здоровям не слідкуємо , то чи Бог дасть нам здоровя . Якщо ми просимо грошей , а для цього нічого самі не робимо , не шукаємо будь якої роботи , то що , гроші із неба впадуть . І т.д. Молитва - без діл мертва ! Церква - мертва , якщо вона бездіяльна , люди мертві - якщо вони не люблять , не творять з любовю добро , якщо вони чекають за будь яку справ  у гроші і вдячність , хоча сказано - коли людина тобі не відвдячиться , то Бог віддасть тобі сторицею . Бо головне , коли робиш добро - не чекати за нього відплати , бо , я сам переконався , - Бог віддасть сторицею . Коли людина сама себе судить за свої гріхи , і помилки , коли вона старається з усіх сил виправитися - її ніхто в світі не буде судити , навіть Бог , бо людина стала сама собі строгим суддею , вона стає нікому не підсудна .
     Даремно нам чекати допомоги від когось коли ми і собі і іншим не допомагаємо , не шукаємо спільників у боротьбі , не гуртуємось для того щоб себе і близьких захищати , не стаємо в ряди добрих людей , які творять любов , а не мріють про неї , які кожним своїм словом будують світ , а не знищують його , оправдовуючи будь якими своїми антиморальними принципами . Ось над чим треба задуматися !
Ваш Іван Українець27.10.2015 8:03:52
 


Додав: karas (17.11.2016) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1792 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
avatar
0
1 allagrabinska • 21:23, 17.11.2016 [Лінк на твір]
Біда наша, що ми завжди хочемо ВЖЕ і БАГАТО...,а ще краще, щоб це все нам принис хтось на тарілочці із блакитною смужечкою!!!!
avatar
0
2 Лілія • 07:37, 18.11.2016 [Лінк на твір]
І тут я не можу не погодитись з Вашими думками.
avatar
0
3 spydut • 21:17, 18.11.2016 [Лінк на твір]
Так гарно сказано , але чи не пора нам РАЗОМ щось робити , тепер інтернет - і нам легше згуртуватися , та чи  хочемо ... yes
avatar
0
4 iv-ann • 20:34, 19.11.2016 [Лінк на твір]
Головне думки щоб перетворилися в добрі справи ! up


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz