Колись дуже давно жив у селі Мир дід Потап. Він полюбляв гуляти лісом та займався полюванням. Одягався просто: зелена сорочка, сірі штани та кирзові чоботи. Виглядав добре: рум’яне обличчя, загоріле тіло. Кожного ранку він робив зарядку та обливання холодною водою. Ніхто йому не міг сказати, що він не порядна людина. Іноді він міг випити пляшку пива. І була у Потапа мрія зробити хату у лісі та стати лісничим. Довго він міркував кого позвати з села, щоб зробити хату. Вирішив позвати Остапа і Петра. Пішов селом і побачив своїх сельчан. —Добро дня Остап і Петро! — сказав Потап і пожав руку. —Доброго дня дід! —сказав Петро. —У мене є до вас прохання. Я хочу жити у лісі і дивитися за тваринами, щоб ніхто не міг полювати більше дозволеного. Для цього я хочу, щоб ви мені допомогли збудувати на галявині хату, бо мені одному з цим завданням не справитись. Допоможіть сельчани! —Діду ти з Луни звалився. Яка може бути хата у лісі. Ми весь день працюємо у полі, у нас багато дітей. Якби ти нам заплатив гроші, то я з Остапом допоміг тобі. — сказав Петро. —Все з вами ясно. Я стара людина у якої ніколи не було грошей. Хотів зробити добро, але ніхто мене не розуміє. Буде вам горе і вашим дітям. Через рік дід Потап помер і прийшла у село чума. У сім’ях Остапа і Петро померли усі діти. Потім Остап згадував, що говорив дід Потап і дуже жалкував, що не допоміг старому.
Нагадало мені Ваше оповідання вечори у піонерських таборах, коли у цілковитій темряві розказують "страшилки".... Хоча подібні страшилки були і за сторіччя до піонерів)))) Цікаво Менше русизмів Якби Ви ще попрацювали над глибиною думки - було б ще краще!
Хотів зробити добро, але ніхто мене не розуміє. Буде вам горе і вашим дітям.
Не знаю про яке добро йдеться і добро для кого? Для себе? А чому дід не сказав - ви хлопці, йдіть у поле поратися, а я пригляну за Вашими дітками? Можливо і у тих людей і їх дітей теж була мрія...
Щось тут не так. Якщо, з певних причин, я вам не зумію допомогти, тоді... Не хочу навіть думати про те, що може бути тоді судячи з вашої логіки. Мої близькі при чому? Яке вони відношення мають до наших стосунків?..
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")