Коментувати також можна з та

Пт, 26.04.2024, 00:17
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Як Ви дізнались про сайт?
Всего ответов: 424

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

Гармонія. (ІІ)

Гармонія     (ІІ частина)

Прозріння

 

– Вірочко, фактично, ми вже знайшли відповідь на твої запитання, але можемо розглянути більш детально твою проблему, якщо бажаєш: як і чому, коли вона з’явилась і в що вилилась. Ти зможеш побачити і зрозуміти все, якщо сатана не спокусить тебе, щоб ти образилася?

– Ні, ні. Я не ображусь. Господь говорить правду, і я хочу її пізнати, зрозуміти, і скинути з себе цю гірку ношу.

– Все, моя люба, почалося з того, коли ти, непомітно для тебе, вже спокушена у роздумах, бо Господь Ісус каже: «не помишляйте», сама посіяла в своє життя, що будеш відбирати у жінок їхніх гарних чоловіків. Насіння виросло і принесло плід. Ти вибрала шлях прилюбодійства, і голосно проголосила його перед Всесвітом – порушила десяту і сьому, а, таким чином, і першу, заповіді. Цим самим, ти дала перевагу сатані, не розуміючи того, і зробила пробоїни своєї матриці, відступивши вліво чи направо. І так, відкрила двері сатані у своє життя. Він зайшов і став твоїм духовним господарем, як у Єви. Ти й не підозрювала, що Бога, який повелів тобі: «Хай не буде у тебе інших богів переді Мною» відсунула на задній план. Ти зверталась до Господа, але чинила діла іншого – диявола, бо у тебе з’явився інший господар. Ти стала послушна йому, хоч і не підозрівала того. Ти була зайнята думками далекими від Господа Бога, бо диявол розпікав тебе похотями і різними фантазіями.

У нагірній проповіді Господь Ісус говорить, що, якщо ми в думках носимо злий намір, то ми вже згрішили в думках наших. Коли Господь каже «не роби», а ми робимо, то відкриваємо двері дияволу, бо він стукає в двері нашого серця. Слово «диявол» на грецькій мові звучить: дьяболос – той, що довбе, стукає в одну точку. Так він стукає, не втомлюючись, поки людина звикне, і гріх стає нормою життя, робиш комусь боляче, приносиш сльози і горе, і не думаєш про заборону Бога Всевишнього. Ворог людський так закручує людину, що вона втрачає над собою контроль, і безконтрольно виконує всі його команди, які все глибше затягують у болото.

Віра слухала дуже уважно, не заперечувала, ні запитувала, але, врешті, промовила:

– Правду ти кажеш. Коли, вперше, збиралась до клубу, то ще думала як і що одягнути, аби гідно виглядати, думала, як маю себе вести, в мало знайомому товаристві. Та лиш побачила Антона, забула все. Мене, наче, хтось підмінив. Я сама себе не впізнавала: вела себе, розуміла, що непристойно, але вже не могла нічого вдіяти з собою. Все моє єство горіло в похоті. Я, навіть, не знаю, на що була здатна, аби задовольнити ту жагу, загасити той солодкий вогонь, як здавалось, ще мить і спопелить мене.

– От, бачиш, він навчив тебе, як посіяти зло у твоє життя, і так відштовхнув від Бога. Коли людина відступає від Творця, вона порушує гармонію у всіх сферах свого життя і цілого суспільства. Всі біди приходять через порушення законів і постанов даних Господом Богом – Творцем неба і землі, бо весь всесвіт і його найменші часточки створені у єдності із Богом, в повній гармонії. Ніщо не може народитись, рости і жити відособлено. Можливо хто не знає, що хурма солодка, то вона від того не перестане бути солодкою. Так от, коли людина не чула, не читала Божого Закону любові, з неї не знімається обов’язок, щоб виконувати його: Не вбий, не кради, не прелюбодій, не лжесвідчи…

Віра заговорила щиро, зважуючи кожне слово:

– Тепер лише, читаючи Слово Боже, я бачу все по-новому, чітко і ясно. Соромно, але мушу назвати все своїми іменами, щоб скинув мені Господь цей тягар із душі і тіла. Так, я крала чоловіків, і лжесвідчила своїй родині про своє життя. Тепер лиш відчуваю на собі весь цей липкий бруд і сором. Я страждала від того, що мене обманювали, користувались мною і йшли геть. Якась велич і гордість за свою красу, підіймали мене з колін, і я знову кидалась у вир нових пригод. Я не могла зупинитись. Якась невидима сила штовхала мене у це вогняне пекло. Хочу сказати про четверту заповідь, що не знала, як каже Господь, і, взагалі, навчена була, що то – неділя, а не субота являється Господнім днем.

– Греки бережуть два дні, суботу й неділю і називають: саватокір’яко – суботонеділя. Для Господа цей день свідчить про те, що Він Творець і Володар усього. Хто ради Господа шанує день Його, той благословенний навіки.

Віра уважно прочитала ще раз третю заповідь, а тоді сказала:

– Я розумію, що до Господа потрібно звертатись з пошаною, з подякою. Говорити ввічливо, до Нього і про Нього, бо ми маємо все добре від Господа, Отця нашого Небесного. Від Нього і життя, і захист, і охорона, і воля, і достаток – все, що ми маємо доброго. Коли вживаємо Його Ім’я при пустослів’ї, чи, як дехто звик, для приказки, то те є великий гріх, зневага до Господа Бога. Я тепер зрозуміла, що багато нагрішила, але коли хтось говорить, що Бога нема, і що він атеїст, то мені аж боляче стає на серці і за Бога, і за цю жертву полонену дияволом.

– Вірно говориш, Вірочко. Дякувати Богу, люди почали шукати Його. Помалу, вийдуть на Божу дорогу й до правди Його. А тобі хочу сказати, що ти любиш Бога, але, як зрадлива дружина: і чоловіка свого хоче мати, при собі, і ще щось інше, бо диявол її тягне, як коня за вуздечку.

Віра аж повеселішала, ніби, оживилась, очі її засвітились, і вона промовила:

  • Мені здається, що ми загубили другу заповідь. Ні, ми не загубили, промовила я – ми йшли до неї і, нарешті, прийшли. Нас так вів Господь. Тепер ми можемо побачити, чи ми слухняні і чи, насправді, любимо Господа, чи ні. Читай дуже уважно, Вірочко, спочатку, як записана вона в Новому Заповіті Євангелія від Матвія 22:37-38.

«Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь» - читала Віра.

– Отож, як ми любимо Господа всім серцем і всією душею, і навіть думкою всією, та там не знаходиться місця нікому і нічому, і ні звичаям, ні обрядам… Господь повинен бути все і у всьому. А тепер порівняй із другою Заповіддю Божою – порадила я. –

«Не роби собі – читала Віра – різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей».

– То, хто, Вірочко, любить Бога? –

– Той, хто чинить так, як велено Богом: не робить ні різьби, ні зображення, і не поклоняється нікому, окрім Бога, і шукає Його в Слові Його, в Біблії, любить Господа всім серцем своїм, лиш той шанований Ним, благословенний – успішний в усіх сферах життя до тисячі поколінь. Коли ми шукаємо Господа, правди Його, чинимо волю Його, то ми Його любимо. А хто поклоняється зображенням, як би він їх не називав, пророкам, людям – він не виконує настанов Божих, Слів Божих не береже, той – не любить Його. Господь заповідає, щоб не додавати і не віднімати від Слова Божого.

«Хто заповіді мої має і їх зберігає, той любить Мене» – продовжила я. – Знайди в Єв. від Івана 14:21 і прочитай. Коли людина спокушена, стає непослушною Господу, то вона закривається від потоків Божої благодаті, а відкривається спокуснику, дияволу, і той робить, усе те зло, що приходить у її життя і в життя її нащадків до четвертого роду, бо для послуху свого, вона вибрала того, «Хто прийшов украсти, убити і погубити» (Єв. від Івана 10:10-11); сама вимкнула Божий захист від нападів диявола. Ненавидіти Бога людині допомагає сатана, якому колись, по якісь причині, вона відкрила двері свого серця. Коли хворий приходить до лікаря, то він, найперше, запитує, чи хворів хтось, у вашому роду, цією хворобою, бо спадкові хвороби не лікуються, бо то є прокляття. Прокляття передаються з покоління в покоління до четвертого роду. Якщо в роду і далі не шанується Господь, прокляття від нього поширюється ще на 4 роди. І так з роду в рід. Господь не порушує прав людини, не обмежує її у виборі, не лишає її Своєї благодаті навмисно. Зневага постає між людиною і Творцем, як острів, що серед річки, вода обходить по периметру, бо береги чинять опір. Так потоки благодаті і захисту, як і вода, обходять цю перепону, що постала на їх шляху. Люди злословлять, а дехто проклинає Бога за те, що лікарні заповнені тяжко хворими, поширені війни, масові вбивства і різні біди. Та мало хто каже: «Слізно, щиро покаюсь, залишу злі діла свої, повернусь до Творця – Господа Бога Святого Одного, зайду з Ним Вічний Заповіт і будуть жити мої покоління не в хворобах, а в Божій любові, обмиті, викуплені із царства тьми Кров’ю Сина Божого, Ісуса Христа».

Віра перечитувала заповіді і сльози заблищали в очах. Здавалось вона зараз заплаче. Нарешті, крізь сльози, вона промовила:

– Прости мене, Господи, за все, бо я, навіть, не підозрювала, що відійшла так далеко від Тебе. Хвала Тобі, що залишився один місточок, яким я зможу повернутись до Тебе.

– Дуже мудре рішення, але ти пильнуй, моя хороша, щоб ворог тебе знову не обдурив і не кинув у свою брудну в’язницю. Він майстер до тлумачення. Перевіряй усе Словом Божим, Біблією. Через Пророка Ісаю Господь застерігає, що, якщо твоє слово не говорить, як Писання, то нема в ньому правди. А через Апостола Павла попереджує: Читай 1Коринтян 6:9.

Віра уважно читала, аж напружилась вся.

– «Хіба ви не знаєте, що неправедні не вспадкують Божого Царства? Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п'яниці, ні злоріки, ні хижаки Царства Божого не вспадкують вони!» – Віра розслабилась, обм’якла і продовжила: – нажаль, сьогодні у світі дуже багато є такого насіння, що вихваляється своєю «обізнаністю», і слабодухих зводить з Божої дороги своїми хитрощами та намовляннями. – Віра трішки помовчала, вона щось думала і, нарешті, знову промовила: – О, ні! Сьогоднішня зустріч з Господом все перевернула в моєму серці, і, вірю, що і в житті. Дороги назад – нема! – проголосила рішуче. –

Вона стояла спокійна, рішуча і я до неї промовила:

– Моя люба, щоб твоє рішення мало чин, то потрібно, щоб, повернувшись додому, ти поливала свій сьогоднішній посів водою Слова Божого, а Господь буде зрощувати. Читай, будь ласка, далі І Коринтян 6:11.

Із великою цікавістю Віра читала:

– «І такими були дехто з вас, але ви обмились, але освятились, але виправдались Іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога.

Бог же й Господа воскресив, воскресить Він і нас Своєю силою! А хто з Господом злучується, стає одним духом із Ним.

Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?

Бо дорого куплені ви. Отож, прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!» – Віра з надією запитала:

- Чи можу бути я омита від цього всього бруду, що прилип до мене, освячена, виправдана Іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога?

Затаївши подих, вона чекала від мене відповіді.

– А ти що, не віриш Господу? Так чітко, ясно Він, ось тепер тобі Сам говорив. Господь не людина, Він не змінюється, і даного слова не змінює. Як Він каже? Буде тобі по вірі твоїй. Віриш тому, що каже Бог, те й маєш. Не віриш чи сумніваєшся – не маєш нічого. Трішки, або наполовину вірити Богу – марно. Коли кажеш, що віриш Богу, значить віриш кожному Його слову, не залежно від конфесії, бо у Нього конфесій нема. Вірочко, Він через проповідь Євангелії кличе всіх, але, нажаль, не всі віддають своє серце Ісусу, не кличуть Його в своє серце, бути Господом їхнього життя, не входять у Заповіт з Господом Ісусом, як велить Господь, а чинять так, як вчить звичай і обряд чи доктрини.

Читай, будь ласка, І послання до Тимофія 2:4-6. –

«Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізна́ння пра́вди. Один бо є Бог, і один Посере́дник між Богом та людьми́, – люди́на Христос Ісус, що дав Само́го Себе на ви́куп за всіх».

– Бачиш? Господь Бог, Бог Один і Істинний хоче спасти всіх. Читай (Якова 4:7-8)

– «Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас. Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до вас. Очистьте руки, грішні, та серця освятіть, двоєдушні!» Еклезіяст: Бога бійся, й чини́ Його за́повіді, бо належить це кожній люди́ні! Бо Бог приведе ́ кожну справу на суд, і все потаємне, — чи добре воно, чи лихе!»

Людина живе в мирі, радості й любові, коли вона в гармонії з Господом, Богом, Творцем до кінця свого земного перебування і в вічності.

Наближайся до Бога, бо лиш Він може тебе спасти, але пам’ятай: «Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать» Прийди до Ісуса, покайся, тобто, віддай всі свої гріхи Йому, на Голготу. Покаятись – не значить лиш признати свою вину, а залишити її назавжди, і більше не чинити перелюбу, не думати про нього, і не говорити. Проси Господа Ісуса зайти в твоє серце і стати Господарем твого серця і Господом твого життя тут на землі і в вічності. Вір і йди. Він сказав, що приймає всіх, нікого не вижене, хто прийде до Нього. Коли згрішив, не чекай неділі і сповіді, а роби так, як каже Господь: «…увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно». (Від Матвія 6:6)

Ідіть до Господа Ісуса, пізнавайте не тлумачення, а Істину, і Істина вас вільними зробить, і у всьому вас буде рівновага і гармонія, коли ви будете з Господом. «…як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його! (1 до Коринтян 2:9)

 

 


Додав: iakhnevich (22.11.2018) | Автор: © Галина Яхневич
 
Розміщено на сторінці: Життя..., Проза, Щастя - ..., Жінка - ...

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 2163 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz