Коментувати також можна з та

Сб, 20.04.2024, 08:36
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [210]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Як Ви дізнались про сайт?
Всего ответов: 424

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

РОЗДУМИ НА МИСТЕЦЬКІ ТЕМИ

У ДОСТАТКУ .
Всі митці самодостатні душі . Але без публіки кожен митець ніхто . Ми всі походимо від людей які прагнуть висловитися тим хто буде слухати і розуміти . У навчанні минає час і кожен говорить і пише  у власну силу . Знайти правильне слово у кожну душу так важко і саме головне важко і важливо щоб кожне слово , було сильним і вагомим і творило життя . Пусті звуки не треба вичавлювати із душі своїми намірами зробити комусь краще . Не гуркотом аварійних висловів можна когось запросити до свого слова , а ось знайти правду щоб вона промовляла так ,   щоб захоплювала ,  дуже важко . Ми всі  читали чи вивчали , чи може чули десь Біблію чи інші святі Книги чи промови . Але , прочитуючи не збегаючи в серці ми нічого кращого , доброго , і тому  правильного часто так легко не добємося  . А ось зацікавити незацікавлених оце і є проблема . Розчарування всіх у пустоті слів це найглибша проблема кожної душі . Ми , люди живемо намірами мати і нічого не робити щоб найкраще зберігати . Самодостатність метрів , геніїв , видатних людей  серед кожної професії це небажання ділитися і продовжувати себе в учнях . Це не означає що всі учні будуть геніями як і їх вчитель чи вчителі ,  це не означає що всі учні будуть правильними людьми ,  але коли  видатні не постараються  , нічого в нікого не вийде і байдужість охопить ніби холодна зима пошестю все навколо .Тобто коли кращий професіонал , в даному разі митець , не передає свої знанням іншим , це схоже на дерево яке не дає плоду , хоч можливо буде цвісти протягом всього життя як найкрасивіше і найпрекрасніше  .  Досить вже були льодовикові періоди в Україні . Досить людьовиків вже є в  Росії . Але холодно і в інших країнах бо порожнина нічого не вартих обіцянок охоплює весь світ і хоча годує золотом , але спорожняє душі . Ми хочемо чи не хочемо ... це розуміти , але треба памятати  що  від нас і митців і читачів все залежить . Якщо не відчинимо двері свого розуміння для інших ми нічого не будемо мати і майбутнє вже й не буде добрим  і  тому можливо навіть пекельно згорить . Начувайтеся бо сподіватися що за кожного із нас зробить сусід марно . Майбутнє вже в твоїх руках , в кожного руках ... Шкода що може його ти (ви ) не відчуваєш .  Митець повинен вчитися і вчити інших , щоб мистецтво продовжувалося в інших . І коли кожен це не зрозуміє , нічого ніде не буде змінюватися ні в мистецтві , ні тим більше в політиці .  ВСІМ ДОБРА .   


Додав: spydut (15.08.2021) | Автор: © spydut
 
Розміщено на сторінці: Проза, Безіменний Станіслав, Поети

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 3072 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
avatar
0
1 Asedo1949 • 12:13, 15.08.2021 [Лінк на твір]
Червоною  ниткою  проходить  Ваша   добра  думка  у  цій  прозі,  але  у  мене  склалося  враження,  що  Ви  хочете  обійняти  ввесь  світ,  а  Ваше  перо  не  встигає  за  думкою,  бо  Вам  хочеться  зробити  всього  багато, та  перед  Вами  багато  доріг,  а  треба  вибрати  одну.  Одну,  але  свою;  довгу,  часом  тернисту,  часом  надто  гладку,  часом  бурхливу,  як  гірська  річка,  а  часом,  як  тихе  море.  Будьте  виваженими  у  своїх  словах  не  поспішайте,  на  все  свій  час.
З  повагою.
avatar
0
2 spydut • 12:30, 15.08.2021 [Лінк на твір]
Дуже дякую вам за відповідь . Так , я вважаю що людина повинна бути доброю , і можливо я ідеаліст . Але як сказано в політиці - ідеалісти будуть державу , а злі люди потім використовують ці надбання для своїх поганих цілей . Так , так побудовано життя , я християнин , щиро віруючий християнин , а як Христос казав - ХТО ХОЧЕ ІТИ ЗА МНОЮ НЕХАЙ ВІЗЬМЕ СВІЙ ХРЕСТ І ЗА МНОЮ ІДЕ . Христос хотів обійняти світ , і чому я не маю так жити і діяти , це важкий шлях , але хто сказав що робити добро і створювати кращий світ це легка справа . Я ідеаліст , але одночасно реаліст , і знаю що все будується , особливо людська душа будується дуже важко . Але якщо цього не намагатися робити , тобто щоб світ ставав кращим , то яка ж ціль має бути СПРАВЖНЬОЇ ЛЮДИНИ , тим більше віруючої людини , тим більше ХРИСТИЯНИНА . Якщо я цього не розумію поясність мені . Може я наївний , але і практичний , бо треба діяти , а не вважати що все можна змінити без своєї участі .
avatar
0
3 spydut • 12:37, 15.08.2021 [Лінк на твір]
Добро яке бере лопату в руки щоб діяти це справжня любов до будь якої справи . На жаль , треба переглянути деякі свої погляди на світ і це вже зробив мій сильно старший друг на цьому сайті і по житті , хоча далеко ми живемо . Але ... Треба хоча б замислитися над такими речами як я пишу на основі творів мого друга , а тоді робити висновки хоча б для себе самого спочатку . Бо бездіяльне добро на всіх фронтах програє дуже діяльному , активному і паразитуючому злі .
avatar
0
4 Asedo1949 • 13:00, 15.08.2021 [Лінк на твір]
Ви  чудово  все  розумієте  і  за  Вами  правда,  але  одна  біда,  Ви  хочете  все  і  одразу. Так  не  буває.  Якщо  Ви  знаєте  біблію,  то  маєте  знати  скільки  доріг  і  земель  сходив  Ісус  Христос,  щоб  привернути  увагу  людей.  Хтось  прийняв  Його  слова  правди,  а  хтось - відвернувся  і  проповідував  Він  так  до  певного  часу,  так  і  нам  Господь  дає   наші  митарства  до  певного  часу.  Все  по  волі  Божій. Хто  пройде  всі  незгоди  і  не  зверне  з  правильного  шляху -  той  переможе. Життя  кипить  і  перевертається,  але  наше  з  Вами   завдання триматися  правильного  шляху  і  наставляти  інших  на  путь  істини. З  повагою.
avatar
0
5 spydut • 18:11, 19.08.2021 [Лінк на твір]
Якщо далі будете читати мої думки , які на основі мого старшого друга зрозумієте , що я не пишу про все і відразу , я ПИШУ що важко будь що будувати коли треба деколи ПЕРЕБУДОВУВАТИ , знайоме політичне слово , ДУШУ . А душа це психіка , а психіка це педагогіка , а вчити можна , а ось НАС ТРЕБА ВСІХ КАРДИНАЛЬНО ЗМІНЮВАТИ , а на це повинна бути згода іншої людини яка вважає що її треба змінюватися . А хто вважає що йому треба ставати кращою людиною ... Майже ніхто , і тому треба шукати підхід що СПІВПРАЦІ . Бо рубати не можна , як і збудувати будь що , читайте уважно


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz