Ти сидітимеш з улюбленою книгою у затишній
кафешці рідного міста.
Я нечутно підійду і
запитаю, як вона тобі.
Ти скажеш, що в
захваті, правда, трохи соромишся, бо вона дитяча.
Я посміхнусь і
зізнаюсь: вона теж моя улюблена.
Ти допиватимеш
запашну арабіку, таку ж духмяну, як твоє волосся.
Я підсяду до тебе і
теж замовлю арабіку.
Ти народиш мені
сина рівно через п’ять років після цієї зустрічі.
Я читатиму йому
перед сном нашу улюблену книгу.
Можливий й інший
сценарій:
Я виступатиму з
новими римованими віршами перед невеликою публікою.
Ти нечутно підійдеш
і скажеш: «Гарно пишеш».
Я запрошу тебе на
ще один мій виступ, рівно через тиждень.
Ти неодмінно
прийдеш і залишися зі мною до смерті.
Я носитиму тобі у
ліжко теплі сніданки, ще й зорі, які діставатиму з небес.
Ти вклеюватимеш їх
у зошит, в якому й мої вірші.
Я запитаю, чи
пам’ятаєш ти, які вірші виконував у день нашого знайомства.
Ти зізнаєшся, що
навіть не чула їх, бо тоді трохи спізнилася.
P.S.
Ти читатимеш цього
вірша, часом сумніваючись, що це точно про тебе.
Я нечутно підійду і
поцілую тебе у вушко.
Ти скажеш, що в
захваті, правда, трохи соромишся, бо якось незручно.
Я посміхнусь і
зізнаюсь: я присвячую його тобі…
|