Неділя. Я на майдані.
Тут ярморок, там ролери,
А за огорожою – автодром.
Тримаю морозиво у руці,
Тепле, воно вже стікає
По пальцях моїх.
Я поспіхом злизую струйки,
Щоб зберегти свій одяг.
А як же?
Сьогодні він в мене святковий.
Та раптом гомін, суцільне збудження,
Ось хтось вже пробіг
Повз мене
І вибив морозиво з рук.
Та я не жалкую,
Це ж куля повітряна
Все нижче і нижче –
Вже чутно газу гудіння,
І раптом зверху канат
Чіпляюсь за нього,
Здираюсь угору,
Все вище і вище,
А унизу невдоволений гомін,
Все інші бажали теж
Опинитись на місці моєму
Та сьогодні вдалось
Лиш мені
Злетіти у небо
На кулі повітряній.
Підтягуюсь на руках,
Підтримую тіло ногами,
І ось вже кабіна,
А з неї рука простягається
Просто до мене,
Тендітна жіноча рука.
Придивляюсь…
Та це ж моя жіночка вамп.
Златавий скафандр,
Шлема відкинуто,
Обличчя просвітлене ніжне,
Та трохи суворе.
А як же? Сьогодні ж вона капітан.
Я щось їй кажу. Вона головою
Киває у відповідь,
Та мабуть не чує,
Бо вітер такий –
Кабіну розгойдує,
Збиває полум’я
З газового пальника.
І той аж гуде невдоволено.
Та хай, собі хай!
Бо куля повітряна
Вже знов на підйомі,
Нащо знижатися,
Коли я давно вже на ній.
І жіночка вамп поруч,
А юрби людей унизу,
Все більше нагадують мурашів.
За що ж мені шастя таке?
Я ж зовсім неповерткий
І за звичай мені не таланить.
Та сьогодні володарює
Жіночка вамп,
А я стільки мріяв про неї,
Що мрії здійснились мої,
І я у польоті на кулі повітряній.
Тримаючись за руки,
Пропливаємо над центром міста.
Величезний собор, навіть
Вежа телевізійна
Залишились десь унизу.
Яке ж це щастя насправді,
І навіть коли прокидаюсь
Все ще продовжую
Цей дивовижний політ
На кулі повітряній
Разом
Із жіночкою вамп…
|