О, відчаю!
Коли послабнеш ти?
Вже котрий день у зашморгу твоїм –
Не висковзнути – чорний сум в очах,
Шал в голові,
А серце, мов в лещатах –
Так ось вона яка розплата
За радощі, яких я не пізнав.
Кохання, - кажуть…
Де ж те раювання?
На самоті, серед гірких думок
Нестерпно жити.
Відчаю, навіщо
Твій зашморг?
Адже він не задушив – до смерті мене… а лише затис.
Навіщо? Бо караюсь я ні за що.
Все чисте – наміри мої і почуття.
Відверто все сказав, як перед Богом
Та тільки сміх у відповідь отримав
За що мені це, Божечки, за що?
1982
|