* * * Не витерти шпагу об світ, Скривавлену шпагу! Тебе він покличе на звіт За цю неповагу. І що йому відповіси Крізь муки сумління: Чиї тут звучать голоси На всі покоління? І хто твої сни голубі Спровадив до схрону? І чом не сховатись тобі У власну корону? — Навіщо ж у прийми лихі Штовхаєш ти, світе? Але у мовчанки глухі Все небо зашите. І зблиснуть зірки у траві На іншу підкову. Не витерти шпагу об світ, Немов об полову…
|