Миколина ніч Краплиночку дива в долоні - І тепло до серця щодуж! Які ж нині вікна Господні І лагідні доторки стуж.
Яка ж нині стеля пребіла І світло від лампи ясне! Гуляє душа в заметілях, Надівши строкате пенсне.
Щось визріє в зорянім леті, Щось винайде в місячній млі... Надія, як лепта до лепти, Мазок до мазочка на склі -
Морозяна гра у малюнки. Вкосичених мрій письмено. Молитва, свіча, візерунки, Де вічне святе полотно,
Де сиво-засріблені крила - Вчаєна Миколина ніч... В долоньці краплиночка дива, Прачудо пір’їнне до віч... (18.12.12)
|