ЗНОВУ НЕ ТУДИ Стогне стогін в низах безкраїх, Всі в мороці, як за що їм таїною, Паскудний гнів груди утискає, І стає для них - вже біллю головною. Хиткий вітрець маленької надії, Схиляти думи до мудрості - боїться, - А дух спільноти до буремної події, Десь там за хмарою - таїться. - Гойдає світ пануюча завія, Тепла і сонце людям не діждать В низу - страждань жахлива діє, А наверху - буя жорстока знать. Стогне дзвонами від сорому душа Не менше серце у відчаї кричить Росте імперія прокляття – поспіша, Набита злобою до всіх – ричить. - Яскраві дні лишаються позаду В яких була вподоба для життя Вибирати те, що його не зрадить І не залише на соромне розп’яття. Тепер низи в задумі і в клопоті, Як вийти з цього, як вийти із біди З віків праві в крові і в плоті, А йдуть як завжди знову не туди.
|