В КРАСІ КАЗКОВІЙ Ми звикли - неньки рідній поклонятись, Ми звикли - за добро її любить, Щодня - красою чарівною любуватись, І щиро й ніжно – їй служити і годить. І в цій красі казковій несказанній, Вона вже існувала і до нас, Була - немов принцеса на виданні, Та блиск в очах її уже погас. Ох, недарма вона сумною стала, Ох, недарма душа так болісно болить, Боги з небес - їй тихо підказали, Що буде тяжко їй – з її красою жить. Упродовж віків - закляті женихи, Натиском своїм з кров’ю і злобою Красу вели - на муки і страхи, Та вона згорда лишилася з красою Горе й відчай і образи в непокої, Не скорив гординю, зникли в небуття, А краса - мов сонце з під тучі грозової, Вийшла сяйна - для квітучого життя. Тепер її краса - споконвічна і свята, Повна ласки і душевного тепла, На свій розвиден до небес зліта, Щоб краса - її ще краще розцвіла.
|