ПЕРЕД РОЗП*ЯТТЯМ Ми, закрили ставні і світло потушили, У своїх кімнатах зачинились мовчазні, Дихнуть грудьми іще не в спіли, Як, нам страхіття розп’ялося на стіні. А двері навстіж ми відчинити за боялися, Щоб чорний морок випустить з душі, В злобі перед розп’яттям розпиналися, Що ми, за правду боролись як мужі. І як завжди в цю мить останню, Коли надійний просвіт спалахнув, Ми, знов лишились без світання, Бо що потрібно наш мозок не збагнув. І складно нам, і тяжко нам, Добро від зла тепер різнити, І колір тяжко підібрати по мастям, Щоб веселку спільну разом осінити. Тепер тремтіння наше на розп’ятті, Колючім дрожем душу роздирає, І летить наверх пусте прокляття, Яке по суті вже нічого не рішає.
|