БІЛЬ І ЛИХО Кишить навкіл, запікає спека, Повна глуму у потоці хвиль, Сумнів, зрада і лихо недалеко, Яка мета, яка в них ціль? Зла грішного їм, уже замало, Сліз печалі і простого прокляття, Потрібно ще - щоб Вкраїна впала,- Оголена і зболена із раю в небуття. Запалу в них залишилось багато, Нове, ясне загнати у облуди, І полум’я мільйонам священне і крилате, Дощами косими довести до остуди. То як, спинить потворне і горбате, Заради спокою у душах по тривозі, Спільну силу мудрую підняти - Щоб все лихе - завмерло у знемозі. Та тяжко нам, чвари вгамувати, Щоб зігріти душу крижану І руку ближньому не просто дати, Бо знову б’ємось об глуху стіну. А змінити щось бажань зникає, І дух від болю до волі не летить, Про розпач нашу і лихо знає, За що нуртує і боляче морить.
|