ЧУДО ЮДО. Воно знялось і полетіло в небо, Чуло юдо - невідомого страху, Сідало там. де треба і не треба, І росло собі - на чутливому слуху. І в такім безмежжі, набите сказом , Воно чіплялося до кожного підряд, І в душі людській воно відразу - Ламало спокій рвучко на свій лад. Так, чудо юдо дійсність мордувало, І вдумливо, вело її у іншу площину, Хмільним дурманом стале частувало, Підлизавши в чашу окаянну рідину. Де ж воно, брало таку закваску? Яка і в скруті грає, і в глумі бродить, Бере в похід гірку підмінну ласку, І в такій оборі - скрізь поважно ходить. Хто ж його годує так розкішно, Та, ще й на смак жахливі речі підкида, І на тім свою відраду тішить, Що воно гуляє - як спокуса і біда. Пора б йому поставить лови, І лунким гласом, усю тривогу загасить, Пора б його очистить від полови, І на суд відкритий до громади запросить.
|