Слово правди – наша зброя! Всім дано нам, назавжди. Не роби з себе героя, Людяність сприймай завжди. Слово – це добірні зерна, Це наш хліб, наша їда. Добра думка тут майстерна Зраду – заздрість роз’їда. Ти посій, ті мудрі зерна, На Господню Благодать, І робота тут мізерна, І спокійна в полі рать. Як зросте, те наше слово І підніметься в блакить, Вороги для нас полова, Стануть зразу в одну мить. І не треба буде битись. Нищити усе навкруг, Треба словом поділитись, І засяє сонця круг!
Дякую,п.Людмило! Ніяк не могла второпати про що йдеться, на автоматі прочитала його коментар і не запримітила.Він взагалі веселий писака, але ваша вигадка краща.
Коли ж ви уже не гратися словами почнете, а вдумливо працювати над ними?.. Уже в першій стопі не все гаразд із наголосами, у другій очевидна путаниця: - Слово - це добірні зерна... Слово - однина, а тут мова не про зернинку одну, а про зерна, тож повинно бути не слово, а слова, чи щось із зернами слід робити?.. Куди ви поспішаєте, Катю? Чому не помічаєте дитячих помилок?..
Дякую,п.Вікторе, за коментар. Те, що ви називаєте дитячими помилками, для мене безсонні ночі і години за комп'ютером. Словами я ніби не граюся і вдумливо підбираю слова, щоб правильно донести думку.Наголос-вибачте, ніяк самотужки не можу осилити, але я стараюся.Слово я сприймаю, як Святе писання, а там не одне слово. І зовсім я не поспішаю читаю, перечитую, справляю і кожний раз надіюся, що ви скажите: правильно, молодець! А дзуськи.
Про "Слово" я трохи іншої думки. Вважаю що воно вжите в широкому смислі і правильно, як "Спочатку було Слово...", промова, тощо. А от "Зраду – заздрість роз’їда" не розумію.
Дякую,п.Пилипе! Рада, що ви мене зрозуміли і підтримали, а зраду-заздрість роз'їда,то я розумію, як одного поля ягоди, які не приносять користі для суспільства.
п. Катеринко, вірш із потужнім задумом, сильна серцевина, чистота душі Вашої туди вкладена. Все буде гаразд і з наголосами- пробуйте читати вірш по складах- і відчуєте, що наголоси падають не на ті складu на які б мали. СлОво прАвди – нАша збрОя! ВсІм данО нам, нАзавждИ. НЕ робИ з себЕ герОя, (ось тут слово себЕ- на вірно) ЛЮдянІсть сприймАй завждИ Напишіть чи зрозуміли, що я маюі на увазі.:) і не здавайтеся
Чого критикуєте за описки,бо має бути так: СловА-це добірні зерна, ...або Слово-це добірнЕ зернО...далі- Дано всім нам назавжди. Я думаю це не дитячість,просто неуважність творчої людини,яка трохи...задумаласть. Вдячний за вірш,ставлю тверду 4.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")