«Поет чи п’яниця
був він?
Бо що не вірш –
скрізь запах вин.»
Ну що ж сказать
тобі, мій друже,
А втім, мабуть,
тобі байдуже.
In vino veritas? – Авжеж.
Але цього ти не
збагнеш.
Та не твоя у тім
вина –
Не знаєш смаку ти
вина.
Не знаєш ти, що є
вино,
Яке не всім
пізнать дано.
Ну що ж, іще не
зрозуміло –
Його поезія
п’янила.
Він зміг ввійти у
ті світи,
Котрих всі
прагнуть досягти,
Він віднайшов
свою дорогу
І тим отримав
перемогу
Над буднями і над
юрбою,
Ну що ж, прощаюся
з тобою.
Бувай, мій друже,
і … п’яній,
Знайди вино в
душі своїй.
P.S.
Когось хмелять
прості слова,
Чиясь в тумані
голова
Від музики або
від танцю,
Ще хтось від тиші
п’яний вранці,
Когось мольберт
чи сцена манить,
Ще хтось
спортсменом стати марить.
«Усі ми п’яні, всі
хмільні,
Це правда: істина
в вині».
2002
|