ПОХМУРІ ДНІІ
Похмурі дні у листопаді -
То дощ, то сніг, то буревій
Вони нерідко на заваді
Всіх невідкладних наших дій.
Проспектом йду, а під ногами,
Опале листя шурхотить -
О, світе, світе невблаганий,
Та поверни хоча б на мить.
Квітневі трави соковиті,
І спеку літню поверни,
Яскраве сонечко в блакиті -
Щоб не лишилось дум сумних.
Щоб відродилося кохання,
В юнацькі пристрасті своїй,
Щоб Бог почув мої благання
І відвернув від мене гній
Гіркого, мертвого — хай знову
Заграють сурми у душі,
І народиться диво-слово,
Що наче квітка запашить.
І враз розсуне сиві хмари,
І відродиться сенс всього,
Хай люди всі відкинуть справи,
Заради слова одного.
Та ні, даремні сподівання,
Не йду, а тільки ледь повзу,
Не варто мріять про кохання,
Як сил хіба що на сльозу,
Гірку, старечу, безнадійну
Останніх днів мого життя.
Одне тепер лиш благодійне -
Холодне мертве небуття.
Та й тут суцільні перепони,
Для мене, що віджив свій вік,
В нових прописаних законах,
Пенсіонер не чоловік.
Нема грошей на поховання,
А про життя вже, що казать,
На копійки свої останні
Не здатен зовсім існувать.
Завислий між життям і смертю,
Нікому не цікавий я,
Мов тріска в вирі круговерті -
Не знаю вже нащо і для
Живий ще й досі... Боже, Боже!
Я про одне лише молю -
Даруй останнє тілу ложе
І захисти мою сім'ю.
За що ж вона безвина гине
У потойбіччі наших днів,
Невже немає у країни
Для неї жодного з жалів?
...Похмурі дні у листоппаді -
То дощ, то сніг, то буревй.
Вони мов грати, у заваді
Людяних дій, яскравих мрій...
24.11.2016
Додав: вершник (24.11.2016)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Вірші про сім'ю
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2380 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА