Над душею тяжіє провина , Сам до себе не скажеш:"Прости!" Не відсунеш її і не скинеш, Наче хрест її мусиш нести.
Відноси!Відстраждай і спокутуй! Покаянням себе освяти! Поспішай!Може завтра не буде Вже до кого сказати "Прости!"
Тільки - що ж?Каяттям і сльозами Від вини свою душу відмив, Вийшов світлий неначе від мами, Повернувся - і знов нагрішив...
Де та міра добра і лукавства, Між шляхетним і підлим межа? Як очиститись так,щоб назавжди Від спокуси звільнилась душа?
Чи не гріх нам молити з сльозами, Щоб гріхи відпустив нам Господь, А звільнившись - такими ж гріхами Занапащувать душу і плоть?
Ні,не гріх!В цьому грішному світі В чистоті не можливо прожить! Бруд на тілі потрібно відмити, А гріхи на душі - в і д м о л и т ь!
10-14листопада 2009р.
|