Я не злякаюся повію
В житло порожнє привести.
Дівча смішинками розвіє
Тягар моєї самоти.
Вона у мороці нічному,
Наперекір батьків серцям,
В моїй душі змішає втому
З моїм сумлінням пополам.
На мить відрада найсвятіша
І рідних давня гіркота, -
В обіймах теплих заколише
Мої натомлені літа.
А ще її дорослість рання
Збентежить рух моїх думок,
Бо до вогню самозгорання
Наближу юнку я на крок…
Хмільну надію засмутила
Душі первісна чистота.
Гріху скоритися безсилі
Самотність, вірність і уста.
|