За чорні хмари безтурботньо лихо До Раю ,наче відлітала Журавлиха . Так швидко ,як у даль відносилась земля Щезала й пам*ять про старого Журавля .
Звичайно ,він земний зовсім уже простий , Не як гірський Орел –друг новий позахмарний , Той уполює екзотичні світу жертви , Але чи ладен буде за тебе померти ?
Летіти в хмари- подумати б стократ , В гнізді рідненькім залишивши Журавлят Чи ж для родини в небі місця мало , Чи ім*я -Журавель ,поперек горла cтало ?
А може ,ти сама ,пташино мила , Прудким розмахом його тендітні крила , Так ненароком ,згарячу підбила ? Або ,щоб сонця він не закривав –зломила ?
Як би не було- щасливо вже лети І тільки на добро ,ти досягни мети . Образи позабудь ,досягши висоти Не зазнавайся ,щоб крил не обпекти ... Та Журавля старого за все прости .
01.09.2011.
ДО НАРОДУ !
Народе ,любий ,відкрий же очі. Спиш ти і днями ,як серед ночі ! Тебе тусають –німий мовчиш , Тебе грабують -дитятем спиш !
Скажи :-вже годі!всім своїм катам Злодіям ,прокурорам , депутатам. Зміни режим ,стан ярма дикий ! Народе ,рідний ,чом безязикий ?
Всі кругом стогнуть –прочисть же вуха ! Так жити ,годі –всюди розруха , Все відібрали жадібні пани , Олігархи зняли зі шкірою штани !
Ооо ,Боже милий ,скажи на милість , Котрим днем встане справедливість ? Брат –брата стане вже поважати , Бік о бік, в злагоді кувати ,жати ?
Бог кричить поради ,Він -не німий , Та не почує ,жоден Народ глухий . Він ,завжди з Нами ,а жадоба злата У нас украла ,його дух крилатий .
-Коли прозрієш ,сліпий Народе , Сповна одержиш всі свої нагороди . Тільки побач світу благодать – Настав і час плоди рясні збирать.
Поки ж ти куриш отрави,їх п*єш – Не мав щастя - повік не матимеш !!! Смітитемеш ,в криниці плюватимеш – Думай ,Народе ,що пожинатимеш ?
ПРОЗА - ТІЛЬКИ В ОДНІЙ КАТЕГОРІЇ: "ТВОРИ ЗА ТЕМАТИКОЮ - ПРОЗА"!!! Відредагуйте твір та змініть категорію!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")