Лабораторне лігво інженера ¬¬¬ Навалля приладів, мережива дротків, А на столі між ділових паперів Смугасті клаптики віршованих рядків.
Де зайвий я, де на своєму місці, З чого складати з слів чи мікросхем? ¬¬ Слова з душі, прозорі, мов з криниці, А поруч йде важка розробка тем.
Вмикаю струм - враз імпульси рухливі Ритм невмолимий схемам завдають, Як вдасться щось, весь день ходжу щасливий, Ритм схем і слів - близька та різна суть...
Заплутався, то в схему заглядаю, То вірша занотовую рядок Роздвоєність - від неї потерпаю Поету з технарем ужитись важко вдвох!
Дотепник приятель сказав: за теми платять, За вірші ж копійчини не дають... Ходім ... подивимось ... не йде у мене плата... Поет ущух, вмикнулась інша суть.
Посидів, роздививсь і розібрався: Полярність - твій єдиний негаразд! - Полярність, кажеш? - приятель вагався, - Я все ж перевіряв уже не раз...
- А ти переверни! - він взяв паяльник, Перепаяв з контакту на контакт... Світ техніки - з суворих узагальнень, У світі слів чомусь завжди не так.
Як все на місці, всі кричать: нудота! Як з ніг на голову, всі впевнюють талант. Ох, скільки ж, часом маю я турботи, Щоб вірш незграбний заспівав, мов кант.
Заплутався… двох сутей не позбутись... Навалля приладів, мережива дротків... Так від чого ж нерешті відвернутись Від схем чи від віршованих рядків?..
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 10837 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")