На моїй ниві – нині вісімнадцять... Стою й тримаю втомлено серпа. Роки ці праці щось для мене значать, Взнаки дається вчительська хода. Якби я знав, якби це передбачив: І хліб важкий, і нива нерясна. Якби мені вернуться літ на двадцять То б не торкнувся цього ремесла. Хоча таки, та все ж тут є достаток, І нива ця мені не є чужа, Як бо не як, а другий вже десяток, А дасть Господь, ще й в нас будуть свята. Немов завмер у задумі строкатім Міцно обнявши пізнього снопа, Навчила, ниво, бути тут солдатом, Зробила з мене вправного бійця. Чи маю право чимось докоряти ? Чи дар цей прийняв не з руки Творця ? Раз необхідно далі мандрувати Пройдусь тобою, ниво, до кінця.
|