INTERPRETACJA PRZYPOWIEŚCI KOBIETY RZĄDOWEJ /w dialekcie ukraińsko-polsko-europejskim/ napastniczka - Rosja z rządem- władca nie jest tam rozsądny; dom - to Polska, cały kraj- u was- piekło, u nas- raj! a kobieta - polski rząd, że zrobiła mały błąd. dzieci - to polacy w sumie, kto- w radości, kto- w zadumie, drzwi- granica z Ukrainą, zamykanie- rajskie klucze, niech przeczyta, ten kto uczy, ten, kto uczy się - zarówno: z przypowieści jestem dumny.
Ivan Petryshyn
ПОЯСНЕННЯ ПРИТЧІ УРЯДОВОЇ ЖІНКИ /з виступу державної жінки/ (переклад - з польської) завойовниця – Росія з її урядом ворожим, де володар нехороший, дім - то Польща, цілий край: у вас -пекло, у нас- рай! а та жінка- краю сила, яка трішки помилилась. всіполяки -дітирідні, радісні,багаті,бідні... двері- то кордони краю, закриття- ключі від раю. хай читає, хто навчає, всі студенти-ти і я, притчею горджуся я, хоча вона й не моя. Іван Петришин,
Мені цікаво з вами говорити , тому що я вам по українськи , а ви мені по китайськи , ось і скажіть по китайськи - воля , я не зрозумію , але суть не в тому , головне ви пишете не мені , а собі , не нам , а не відомо кому , і це вважаєте волею , ну добре , я зрозумію що таке воля на французькій мові , ще на англійській , а на японській ... Це таке саме як ви тут пишене на іноземній мові і це вважаєте волею , смішно , та й годі , а ніби доросла людина . А вчити , волі справжньої не навчив , бо головне що - ВОЛЯ - ЦЕ НЕ ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ ! Читайте мої твори , і тоді там ми посперечаємось , а іноземну мову , важко зрозуміти , і таке вразення , що і тут ви пишете лише своє , і вам хіба що я один здебільшого відписую, а решта мовчить , тому і ви вважаєте що я вас вчу , і поросто підказую в якому НАПРЯМКУ ДУМАТИ , а то ви дивитеся на українців поглядом американця , у всякому разі у мене таке відчуття ...
ось так би і відразу , а то починаєте здалека , а потім знаходите рідні стежки , чому я в Україну маю іти через Польщу , а що робити якщо я не маю візи і закордонного паспорта ...
чи я Вам пропонував іти через Польщу? ну, як не маєте візи, то, певне, Вам не дуже туди й треба...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")