Не одна тільки ти маєш гриф
“незворотна утрата ”,-
Загубилось вже безліч людей
у життя болотах,
Але першою ти серед тих,
перед ким винуватий,
Що згубив і не зміг,
і знайти не здолаю, о жах!
Можна зразу урізатись в стіну
й вікна не впізнати
Можна битись в вікно
і вважать його муром товстим,
Можна просто не жити
чи втрати всі опанувати,
Тільки хто в цім князівстві
постане княжною над ним?
Більше смерті ненавиджу
виключну логіку смерті,
Втрата – ніби маленька, як смерть,
і таки ж абсолют,
Пляма ця, що з душі ні не змити,
ні стерти,
І даремно здирати,
бо сутністю робиться бруд.
Існування твоє,
як сукупність відомих молекул,
Слово - магія
лиш за межами нинішніх днів,
Але я відшукаю тебе,
десь на зламі віків, десь далеко,
В унісон щоб з тобою
подихати навіть без слів.
Я знайду тебе там,
де до болю стерильно і біло,
Де потреби брехати нема, не на часі хитрить,
І назвуть цю хмаринку
князівством нас двох ошалілих,
Де крім нас із тобою
лиш боги та буйні вітри.
Оригінальний текст: Страта
Не адзіная ты маеш грыф
“незваротная страта”,-
Шмат гублялася блізкіх людзей
у жыцьцёвым трысьці,
Але першая ты сярод тых,
перад кім вінаваты,
Што згубіў і ня змог,
і ня здолеў дагэтуль знайсьці.
Можна доўга ўзірацца ў сьцяну
і вакна не заўважыць,
Можна біцца ў вакно
і лічыць яго тоўстай сьцяной,
Можна проста ня жыць,
альбо жыць і над стратамі княжыць,
Толькі хто ў гэткім княстве
захоча назвацца княжной?
Больш за сьмерць ненавіджу
выключную логіку сьмерці,
Страта – нібы маленькая сьмерць
і такі ж абсалют,
Гэта пляма, якую з душы не адмыць,
не сашкрэбці,
І дарэмна зьдзіраць,
калі сутнасьцю робіцца бруд.
Існаваньне тваё,
як сукупнасьць вядомых малекул,
Рэч магчымая
толькі за межамі сёньняшніх дзён,
Але я адшукаю цябе,
каб на зломе кароткага веку,
Ці, магчыма, пазьней
зноў падыхаць з табой ва ўнісон.
Я знайду цябе там,
дзе да болю стэрыльна і бела,
Дзе патрэбы няма анікому маніць і хітрыць,
Назавуць наша воблака
княствам дваіх ашалелых,
Дзе акром нас з табой
будуць толькі багі і вятры.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2624 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")