1. Чистіший щирих злот, міцніший, ніж ґраніт,
Дзвінкіший за кришталь створи душевний світ.
Rein wie das feinste Gold / steiff wie ein Felsenstein /
Gantz lauter wie Cristall / sol dein Gemüthe seyn.
2. Нехай же иншого свій похорон турбує,
Та міху для черви він пишний дім дарує.
Я не журюся тим: Могила, Склеп, Труна
Мені повік ― Ісуса Серця Глибина.
Es mag ein anderr(e) sich umb sein Begräbniß kränken /
Und seinen Madensak mit stoltzem Bau bedänken.
Jch Sorge nicht dafür: Mein Grab / mein Felß und schrein
Jn dem ich ewig Ruh / sol's Hertze JEsu seyn.
3. Пріч, серафими, пріч, ― не в вас моє радіння;
Пріч, ангели всі, пріч, і ваше все світіння!
Не хочу більше вас; мета мого єства ―
Нетварний Океан Самого Божества.
Weg weg jhr Seraphim jhr könt mich nicht erquikken:
Weg weg jhr Engel all; und was an euch thut b(l)ikken:
Jch wil nun eurer nicht; ich werffe mich allein /
Jns ungeschaffne Meer der blossen GOttheit ein.
4. Замало Господу по-ангельськи служити
Й подібно до богів духовно зеленіти.
Недобре це мені, маліє так мій дух.
Щоб істинно служить, будь вище Божих слуг.
HErr(z?) es genügt mir nicht / daß ich dir Englisch diene /
Und in Vollkommenheit der Götter für dir Grüne:
Es ist mir vil zuschlecht / und meinem Geist zu klein:
Wer Dir recht dienen wil muß mehr als Göttlich seyn.
5.
a. Не знаю суть свою; знать суть ― нема снаги.
Я річ, і я не річ; я крапочка й круги.
b. Не знаю суть свою, а що пізнав ― не суть.
Я річ, і я не річ; я крапка й круг, мабуть...
c. Не знаю суть свою; знать суть ― не мій уділ.
Я річ, і я не річ; я крапка серед кіл.
Jch weiß nicht was ich bin / Jch bin nicht was ich weiß:
Ein ding und nit ein ding: Ein stüpffchin und ein kreiß.
Музика Пауля Гіндеміта до 3-го вірша (1935; спів: Юліяна Банзе (Juliane Banse), клавір: Аксель Бауні (Axel Bauni))
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1982 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")