Згвалтована,
розхристана –
Всілася
під тинном.
А
навколо, запалала
Червона
калина.
Нащо
чисту та безвину
Ніччю
згвалтували,
Вона ж
бідна сиротина
Честь
одну і мала.
Дарма
кликала на поміч,
Дарма
опиралась,
Бо під
ранок, мов калина
Червона,
зламалась.
Ой,
калино, калинонько,
Нащо так
палаєш?
Ти ж бо
серце засмучене
Сиротини краєш.
Підвелася
дівчинонька –
Ніде
бідній дітись –
Всі регочуть,
всі глузують,
Треба
йти топитись.
Підхопили
дівчиноньку
Дніпра
хвилі сиві,
Та й
понЕсли крізь пороги
Прямо в
море синє.
Ішли
люди, протоптали
Стежину
під тином.
Наче
присмерк відпалала
Червона
калина.
14.07.2012
|